Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 22:40

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι το «Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού» από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού» εντάσσεται σε μία από τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες της Nestlé, το πρόγραμμα «Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία» (Nestlé for Healthier Kids), η οποία ενώνει όλες τις προσπάθειες της εταιρείας για να στηρίζει τους γονείς στο ταξίδι τους για να μεγαλώσουν πιο υγιή παιδιά. Το Φεστιβάλ αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη σημασία του νερού για τον οργανισμό και τον πλανήτη. Έτσι, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή έχει εδώ και χρόνια ενεργοποιηθεί και σκοπεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας για το 2018 με άξονα την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

image 13

Ο κ. Δημήτρης Χανιόγλου, Υπεύθυνος του Τμήματος Νερών της Nestlé Ελλάς, δήλωσε: «Στην Nestlé σκοπός μας είναι να εργαζόμαστε ενισχύοντας την ποιότητα ζωής και συνεισφέροντας σε ένα πιο υγιές μέλλον. Στόχος μας είναι να βάζουμε με κάθε πρωτοβουλία μία επιπλέον σταγόνα στη συνεχή προσπάθεια που κάνουμε ώστε να είμαστε υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο αύριο. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να χτίζουμε πάνω στην υγιεινή ενυδάτωση, αλλά και στη σημαντικότητα του νερού στη ζωή των ανθρώπων. Ανυπομονούμε να βρεθούμε κοντά στην τοπική κοινωνία και να ενημερώσουμε μικρούς και μεγάλους για την πολυτιμότητα του νερού».

image 05

Ετσι λοιπόν ο επιτυχημένος θεσμός ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με πρώτο σταθμό το Αγρίνιο Παρασκευή 29/6 και δεύτερο το Μεσολόγγι το Σάββατο 30/6. Στο Αγρίνιο η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημάδη. Το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με την υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή η οποία συμμετείχε στην διοργάνωση.

image 27

Τι είναι ο Εθελοντισμός ;

Εθελοντισμός είναι προσφορά, ζωή, ιδέα, όραμα.

Γιατί βρισκόμαστε εδώ σήμερα;

Σήμερα είμαστε εδώ γιατί στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας νερού που ειναι 22 Μσρτιου, η “Κορπή” ξεκίνησε μια καμπάνια στον Δήμο μας για το νερό, για την ποιότητα του νερού, το πόσο είναι απαραίτητο και πολύτιμο στον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι ζήτησε την βοήθεια και συνεργασία της ακτίνας εθελοντισμού μιας και είναι χορηγός μας, μας έχει στηρίξει πάρα πολύ και στο κοινωνικό παντοπωλείο,  στις πλημμύρες, στο let's do it, σε κάθε δράση, εκδήλωση, που ζητάμε βοήθεια είναι δίπλα μας. Σαν ακτίνα ήλθαμε να βοηθήσουμε την ημέρα αυτή για την ποιότητα του νερού, την ενυδάτωση, για το πόσο ενημερωμένοι είναι οι ενήλικες αλλά και τα παιδιά για το νερό. Οι ενήλικες που επισκέφτηκαν το περίπτερο ενημερώθηκαν για την πολυτιμότητα του νερού, τους έγινε τεστ ενυδάτωσης, φεύγοντας τους προσφέρονταν και ενα μπουκαλάκι νερό. Παρατηρείται το φαινόμενο ότι πολλά παιδιά είναι αφυδατομένα. Σήμερα ήρθανε αρκετοί παιδικοί σύλλογοι, το χαμόγελο του παιδιού, η ηλιαχτίδα , ενημερώθηκαν για το πόσο πολύτιμο είναι το νερό, τα παιδιά παίξανε, ζωγραφίσανε με την βοηθεια αρκετών εθελοντών. Ηταν μια όμορφη εκδήλωση, μια γιορτή !!!

image 07

image 09

image 15
Θα μας πείτε και δυο πράγματα για το νερό, πόσο χρήσιμο είναι για εμάς και το περιβάλλον;

Το νερό είναι πηγή ζωής όντως και σαν αγαθό δεν το έχουμε εκτιμήσει, σπαταλάμε ασύστολα. Ισως εμείς εδώ στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε την τύχη να είμαστε ο Νομός του νερού και ειδικά το Αγρίνιο είναι η πόλη του νερού με τόσες λίμνες και ποτάμια γύρω. Υπάρχουν όμως άλλες χώρες που δεν έχουν νερό και κάνουν ατελείωτες ώρες να βρούν μια πηγή. Το νερό είναι ζωή. Βλέπουμε ότι και στις έρευνες που γίνονται στο διάστημα για άλλους πληνήτες όταν βρίσκουν νερό κάπου αμέσως βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπάρχει και κάποια μορφή ζωής εκεί.

Είμαστε περήφανοι που το νερό Κορπής είναι από τα Ακαρνανικά όρη του νομού μας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο;

Εννοείται πως ναι.

image 30
Θα γίνουν και άλλες σχετικές δρασεις;

Θεωρώ πως ναι. Οτι αναδεικνύει την πόλη μας και την περιοχή μας, η ακτίνα το στηρίζει

Ένα μήνυμα στους αναγνώστες για την παγκόσμια ημέρα του νερού

Νερό = πηγή ζωής. Μην το σπαταλάτε – σεβαστείτε το. Eίναι πολύτιμο αγαθό !!!

image 34

image 19

Ο κος Εύθυμιος Γρίβας (Αντιδήμαρχος Αγρινίου) με την κα Ανθούλα Μακρή (Υπεύθυνη Ακτίνας Εθελοντισμού) την κα Αγγελική Παπαδοπούλου (Υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων της Nestle) και την κα Χρύσα Σπαή στον χώρο της εκδήλωσης.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 ΝΕΡΟ 1

ΝΕΡΟ 2

Διαβάστηκε 6552 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033