Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:42 μμ
 
wm small
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 17:40

SUPER LEAGUE : Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μάθαμε τη θέση της μιας πλευράς, μάθαμε και της άλλης. Ουσιαστικά συμφώνησαν σε όλα και μόνο μία διαφορά υπάρχει: Ο υφυπουργός λέει 12 ομάδες, η λίγκα 14. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις τους είναι αδιαπραγμάτευτες. Οπότε, τώρα αρχίζει… η διαπραγμάτευση!

Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να λυθεί ένα τεράστιο πρόβλημα (τηλεοπτικά άστεγοι που μπλοκάρουν το πρωτάθλημα) και έως τώρα υπάρχει στο τραπέζι μία και μοναδική πρόταση (καλή ή κακή) για τη λύση του. Το έχουν καταλάβει όλοι και γι’ αυτό είχαμε χθες κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Απόλυτη ταύτιση όλων των ΠΑΕ στο συμβούλιο της Λίγκας! Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε τέτοια ομοφωνία και αν υπάρχει, βρίσκεται κάπου στο μακρινό παρελθόν.

Όλες οι ΠΑΕ (μεγάλες, μικρές) αποδέχτηκαν την πρόταση Βασιλειάδη: Μείωση ομάδων, αθλητικά και επιχειρηματικά κριτήρια, θέσπιση ρητρών για αρνητικά φαινόμενα (βία, στημένα, δυσφήμηση αθλήματος κ.λπ.), οικονομικό έλεγχο, οφειλές και ότι άλλο περιγράφεται στην πρότασή του, που θα οδηγήσει στη «δημιουργία ενός νέου οικονομικά βιώσιμου μοντέλου επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Τι μένει; Ο αριθμός των ομάδων που θα είναι στη Super League 1 την περίοδο 2019-2020. Ο Βασιλειάδης διαλαλεί προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν συζητάει τίποτα άλλο παρά 12. Αλλά από την άλλη, έχοντας γνώση της χθεσινής απόφασης της Λίγκας για 14, δέχεται (για τυπικούς λόγους, όπως τονίζει) νέα συνάντηση τη Δευτέρα. Η οποία δεν μπορεί να περιοριστεί στο «έχουμε διαφορετικές απόψεις, ο καθένας ας τραβήξει το δρόμο του».

Ο υφυπουργός με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τους τελευταίους μήνες και τη διαρροή διαφόρων προτάσεων που κατέληξαν στη συγκεκριμένη, έγινε μέρος του προβλήματος! Αν δεν βρεθεί (η όποια) λύση και πάμε σε μπλοκάρισμα του πρωταθλήματος, σίγουρα θα χρεωθεί (ο ίδιος και η πολιτεία) μέρος της ευθύνης. Ειδικά τώρα που οι ΠΑΕ εμφανίζονται με απίστευτη (για τα δεδομένα τους) ομοφωνία υπέρ της πρότασής του. Και εν τέλη, το 12 ή 14, δεν είναι το μείζον, όταν ανοίγει ο δρόμος να περάσουν αλλαγές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που υπό άλλες συνθήκες θα έτρωγαν πόρτα.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Ποτέ οι ΠΑΕ δεν δέχτηκαν μείωση του αριθμού. Ούτε όταν η έρευνα της Deloitte το πρότεινε, ούτε οποιοσδήποτε άλλος το έθετε ως αναγκαιότητα. Η μόνη που ζητάει εδώ και χρόνια πρωτάθλημα 12 (ή και 10) ομάδων είναι η nova. Και με την επιμονή του γι’ αυτό τον αριθμό, κινδυνεύει ο υφυπουργός να χαρακτηριστεί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της συνδρομητικής πλατφόρμας.

Επί της ουσίας, λοιπόν, η διαπραγμάτευση ξεκινάει από τη συνάντηση της Δευτέρας. Που θα καταλήξει, δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς. Καταλαβαίνουν όμως όλοι, πως οι δύο πλευρές είναι αναγκασμένες εκ των πραγμάτων να βρουν λύση. Ή τη Δευτέρα ή τις επόμενες μέρες…

agrinio-sports.gr

 

Διαβάστηκε 1340 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.