Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:10 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 17:51

Αναγκαίες οι ενέργειες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την σωτηρία των καπναποθηκών Ηλιού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πρώην πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καραμητσόπουλος , ενημερώνει τα μέλη της Κίνησης πολιτών που δημιουργήθηκε για την σωτήρια του εμβληματικού κτιρίου των καπναποθηκών Ηλιού  για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε το κτίριο να σωθεί, έστω την ύστατη στιγμή.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Αγαπητοί φίλοι με την πρωτοβουλία που πήραμε για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού πετύχαμε να φέρουμε ξανά το θέμα στην επικαιρότητα και με τη δράση μας και την πίεση που ασκήσαμε κατορθώσαμε το αίτημα μας να συζητηθεί αναλυτικά σε δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην τελευταία του συνεδρίαση στις 11 Ιουνίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία υπέρ της πρότασης που κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν οι οποίες συνοπτικά είναι:

  1. Είναι επιβεβλημένη η ανάληψη πρωτοβουλίας του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με σκοπό να διαλυθεί το συγκεκριμένο ίδρυμα και να αποφασιστεί η τύχη της περιουσίας του.

    2. Τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως Αρμόδια Αρχή, όσο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πρέπει να λάβουν μέτρα κατεπείγοντος χαρακτήρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του ετοιμόρροπου ιστορικού μνημείου.

Ας ελπίσουμε αυτές οι ενέργειες να φέρουν σύντομα αποτελέσματα.

Αναλυτικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 162/2018

ΘΕΜΑ: «Επί πρωτοβουλίας πολιτών για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού στο Αγρίνιο»

«Κρίνει επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, διά της Οικείας Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών, ως Αρμόδια Αρχή, προκειμένου να μεριμνήσει για την υποβολή αίτησης προς το αρμόδιο Εφετείο Πατρών, προς το σκοπό όπως διαλυθεί το συγκεκριμένο ίδρυμα και αποφασιστεί η τύχη της καταληφθείσης περιουσίας, ενόψει της αδράνειάς της επί σειρά δεκαετιών, διαφορετικά και εναλλακτικά προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος της επωφελέστερης και ασφαλέστερης αξιοποίησης της περιουσίας, η οποία αυτή εναλλακτική λύση ωστόσο κρίνεται λίαν αμφίβολη.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως Αρμόδια Αρχή, όσο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πρέπει να λάβουν μέτρα κατεπείγοντος χαρακτήρα, ως υπεύθυνες κατά το νόμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κριθέντος ετοιμόρροπου ιστορικού μνημείου και ιδίως να εκτελεστεί η με αριθμό ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΛΣΜ/230107/20884/2880/24-8-2015 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων».»

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 994 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.