Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 15:09

Οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις για το 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποια προϊόντα εντάσσονται στα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων-Αναλυτικά η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εξεδόθη η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις του 2018. Το Ολοκληρωμένο Σύστημα εφαρμόζεται και για τη διαχείριση και τον έλεγχο των συνδεδεμένων ενισχύσεων που αποτελούν εθνική επιλογή της χώρας μας για την στήριξη στους τομείς παραγωγής, με σκοπό:

α) Την αντιμετώπιση ορισμένων δυσκολιών σε τομείς που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για οικονομικούς, κοινωνικούς και/ή περιβαλλοντικούς λόγους

β) την ενίσχυση γεωργών οι οποίοι κατέχουν, στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ειδικά δικαιώματα ενίσχυσης και οι οποίοι δεν διαθέτουν επιλέξιμα εκτάρια για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενίσχυσης στο πλαίσιο του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης.

Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις χορηγούνται μόνο σε τομείς που αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς λόγους και αποτελούν καθεστώτα περιορισμού της παραγωγής που λαμβάνουν τη μορφή ετήσιας ενίσχυσης βάσει καθορισμένων εκτάσεων και αποδόσεων.

Αρμόδια αρχή για το συντονισμό και τη διενέργεια των ελέγχων ορίζεται ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.). Οι έλεγχοι για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις καλύπτουν τους σχετικούς όρους που προβλέπονται στον τίτλο III του Καν. (ΕΕ) 809/2014, τόσο όσον αφορά τους διοικητικούς ελέγχους (μηχανογραφικούς και διασταυρωτικούς) όσο και τους επιτόπιους.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως φορέας διαχείρισης των συνδεδεμένων ενισχύσεων, λαμβάνει μέτρα για τη τήρηση του άρθρου 52 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 και του άρθρου 54 του Κανονισμού 639/2014 της Επιτροπής, ώστε να διασφαλίζεται η στήριξη των γεωργών για μια συγκεκριμένη δραστηριότητα στο πλαίσιο μόνον ενός από τα μέτρα αυτά.

Για το σκοπό αυτό μεριμνά ώστε η οριστική ένταξη των δικαιούχων κάθε έτος στα καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων της παρούσης, να γίνεται μετά τη διενέργεια διασταυρωτικών ελέγχων μεταξύ των αιτήσεων και των κατά περίπτωση δεδομένων που διατίθενται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή των λοιπών ενωσιακών μέτρων στήριξης ή/και των κρατικών ενισχύσεων, προκειμένου να τηρούνται οι αρχές της συνέπειας και της σώρευσης των ενισχύσεων, (όπως αυτές ορίζονται στους Κανονισμούς (ΕΕ)1307/2013, άρθρο 52 (8) και 639/2014, άρθρο 54).

Συνδεδεμένη στήριξη χορηγείται στους παρακάτω τομείς:

Α. Συνδεδεμένες ενισχύσεις βάσει έκτασης

1. Ρύζι
2. Σκληρό Σίτο
3. Βιομηχανική τομάτα
4. Πορτοκάλια χυμοποίησης
5. Όσπρια ανθρώπινης κατανάλωσης
6. Πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή
7. Σπόροι σποράς
8. Σπαράγγια
9. Ζαχαρότευτλα
10. Ροδάκινα προς χυμοποίηση
11. Κορινθιακή σταφίδα
12. Καρποί με κέλυφος
13. Μήλα
14. Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Σανοδοτικά Ψυχανθή

Β. Συνδεδεμένες ενισχύσεις για ζώα

15. Θηλυκά Βοοειδή
16. Αίγες και προβατίνες
17. Ειδική συνδεδεμένη ενίσχυση στον τομέα της κτηνοτροφίας ? Μέτρο 1 γεωργοί που εκτρέφουν βοοειδή, Μέτρο 2 γεωργοί που εκτρέφουν αιγοπρόβατα
18. Σηροτροφία

Αναλυτικά ολόκληρη η εγκύκλιος που περιγράφει τη διαδικασία πληρωμής, τις δεσμεύσεις των δικαιούχων και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 2112 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.