Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 00:59

Ευγενία Γρέντζελου - Πάνος Μαμασούλας για την Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου (ποιοι είναι)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ευγενία Γρέντζελου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ζει στο Αγρίνιο απ’ τα 12 της χρόνια. Όντας ο πατέρας της ψάλτης και χορωδός και με τον παππού της να παίζει κλαρίνο, το “ μικρόβιο “ της μουσικής μπήκε στη ζωή της πολύ νωρίς! Σπούδασε κλασική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά και διδάσκει σχεδόν 20 χρόνια στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Παράλληλα με τις σπουδές της, το τραγούδι ήταν η μεγάλη της αγάπη! Από πολύ μικρή τραγουδάει σε εκδηλώσεις και χορωδίες πανελλήνιας εμβέλειας. Από το 1993, μαθήτρια ακόμη , ήταν σολιστ της “Πειραματικής χορωδίας” του μουσουργού Δημήτρη Παπαποστόλου και του “Ορφέα” Αγρινίου με σημαντικές συναυλίες στην Ελλάδα( Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς Αθηνών κ.τ.λ.) και στο εξωτερικό (Αυστραλία, Αμερική,Ευρώπη).

Το 1994 ηχογραφεί τα πρώτα της τραγούδια στο δίσκο “ Αγρινιώτικα Μελωδικά” του Βασίλη Παπαδογιώργου και το 1996 βραβεύεται για την ερμηνεία της στο 36ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Ας’ το φεγγάρι να μιλήσει”. Αυτή η διάκριση αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα της μιας και ακολούθησαν αρκετές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες ,συνεντεύξεις και εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Το 2002 συμμετέχει στο CD “ ο ύμνος της Αγάπης” του Δημήτρη Παπαποστόλου και το 2004, στο CD “ Τραγουδώ και παίζω” του Κύπριου μουσικοπαιδαγωγού Ανδρέα Χαραλάμπους. Το 2008 συναντά τον Αγρινιώτη μουσικό και συνθέτη Πάνο Μαμασούλα με τον οποίο συνεργάζεται έως σήμερα. Ερμηνεύει συνθέσεις και τραγούδια του, καθώς και μουσική για θέατρο: “ Στου φεγγαριού το πηγαιν ‘έλα”,” Ιφιγένεια εν Αυλίδι”,” Μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου”κ.α. Συνεργάζονται για την υλοποίηση σημαντικών συναυλιών -projectς (αφιέρωμα στον Πυθαγόρα ,Μάνο Ελευθερίου, Προσφυγιά κ.τ.λ.) καθώς και στο μεγάλο αφιέρωμα που διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου ,η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Γ.Ε.Α. για τη ζωή του και το έργο του. Η σημαντικότερη όμως στιγμή στην καριέρα της είναι το νέο τραγούδι “Τ’ Αμέρωτα”, σε στίχους Λευτέρη Τηλιγάδα και “Το ποτάμι” σε στίχους Αγαθής Δημητρούκα. Δυο υπέροχα τραγούδια του Πάνου Μαμασούλα που μιλούν για τον έρωτα και την αληθινή αγάπη!

Η Ευγενία μαζί με τον Πάνο θα βρίσκονται στις εκδηλώσεις, στην Κοιλάδα του Αχελώου στις 24 Ιουνίου για την Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής! Η καταγωγή της Ευγενίας, απ΄ το Περδικάκι Βάλτου και τα βιώματά της σαν παιδί απ’ τα καλοκαίρια της στο χωριό, είναι σίγουρα ένας απ’ τους βασικότερους λόγους συμμετοχής της στη γιορτή αυτή. Οι εικόνες και οι μυρωδιές της περιοχής, οι βόλτες κι οι “περιπέτειες” στα νερά του ποταμού μαζί με τα τραγούδια της, συνθέτουν και στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τη δύναμη της ελληνικής φύσης, κουλτούρας και παράδοσης.

Ο Πάνος Μαμασούλας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σπούδασε μουσική, στο "Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Απ'τα πρώτα χρόνια των σπουδών του, έπαιζε κι έγραφε μουσική, ξεκινώντας από τις μπουάτ... και καταλήγοντας στους δρόμους των επωνύμων....

( Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Μαρίνος, Ελένη Δήμου κ.α.)

Έγραψε μουσική για την ΕΡΤ, είχε τη διεύθυνση της Χορωδίας Αταλάντης (1ο βραβείο στο φεστιβάλ χορωδιών Ελλάδας το 1982), συναυλίες με Λίνο Κόκκοτο, Μιχάλη Βιολάρη, Χρύσανθο Μουζακίτη κ.α. Γράφει τα πρώτα του τραγούδια σε συνεργασία με τη LΥRA αρχικά....και με διάφορες δισκογραφικές στη συνέχεια...καθώς και ανεξάρτητες παραγωγές.

Έχει μελλοποιήσει Άκο Δασκαλόπουλο, Αγαθή Δημητρούκα, Αγγελική Ελευθερίου, Σαράντη Αλιβιζάτο, Σότια Τσώτου, Λευτέρη Τηλιγάδα κι άλλους Έλληνες ποιητές. Υπογράφει την ενορχήστρωση για 12 LP και γράφει μουσική για Θέατρο (Αισώπου μύθοι, Φιλάργυρος τού Μολιέρου,...Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη. Είκοσι χρόνια μετά...επιστρέφει στο Αγρίνιο. Απ’ το 2008...ξεκινάει η συνεργασία του με την Ευγενία Γρέντζελου όπου γίνεται η βασική του συνεργάτης-η φωνή του...όπως του αρέσει να λέει.....

Η Ευγενία Γρέντζελου, με προσκάλεσε να μοιραστούμε αυτή τη βόλτα στα μέρη τού DNA μας........και την ημέρα πού είναι αφιερωμένη στη Μουσική! Διπλό...το κίνητρο....και μεγάλη η τιμή !!!

Μεγαλόχαρη...τ’ όνομά της, και....μας οδήγησε σε μια... αναδημιουργία...ενός ιδιαίτερου κομματιού , πάνω στους υπέροχους στίχους...ικεσίας προς τη Μάννα...,του Νίκου Γκάτσου. Κάτι σαν ...σκυταλοδρομία...στο χρόνο....γι'αυτόν τον υπέροχο ύμνο. Τό ποτάμι......της Αγαθής Δημητρούκα... πού βρήκε τό δρόμο του να βγεί στη "θάλασσα της μουσικής.

Εδώ, στην Κοιλάδα του Αχελώου.....θα παίξουμε..τέλος ..το καινούριο μας τραγούδι...κι'αυτό είναι ένας ύμνος τού Λευτέρη Τηλιγάδα..στον έρωτα....

Η φωνή της καρδιάς μας, με καρδιακούς φίλους στα τρεχούμενα νερά του μυθικού Αχελώου ...... φέτος στο απόγειό της...!!!
 
 
Κείμενα Νία Χαρίτου Συντονίστρια European Music Day Acheloos Valley
 
evrytanianet.blogspot.com
 
 
Διαβάστηκε 4488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.