Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:05 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 17:30

Με λίγο κόσμο λόγω βροχής το 2ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας στην Κατούνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την αρωγή του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στην πλατεία της Κατούνας το 2ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας, ενώ λίγος ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει υπό βροχή την εκδήλωση.

Στο φεστιβάλ διακρίθηκαν τα πιάτα που αποτελούσαν γνήσια και αντιπροσωπευτικά πιάτα του Ξηρομέρου. Συγκεκριμένα:

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το αργυρό μετάλλιο ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα και μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και το ΙΕΚ Βόνιτσας.

Στο εν λόγω φεστιβάλ συμμετείχαν το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το ΚΑΠΗ Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γυνιακών Μύτικα, η Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS.

Κριτές της εκδήλωσης ήταν ο Carlos Martin Cosme, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS και ο Chef Κολύδας Βασίλης, οι οποίοι δοκίμασαν, αξιολόγησαν και βαθμολόγησαν τα γαστρονομικά επιτεύγματα των διαγωνιζομένων.

Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό της Κατούνας και το χορευτικό του Κατηχητικού Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
 
agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 1038 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.