Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:29 μμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 07:18

Όταν κατέστρεψαν τη «Λεωφόρο»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαν σήμερα πριν 54 χρόνια οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά το γήπεδο της Λεωφόρου.

Ήταν Τετάρτη 17 Ιουνίου 1964, ένα ζεστό απόγευμα στην Αθήνα, όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τέθηκαν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου, οι "πράσινοι" έπαιζαν με στόχο το νταμπλ, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει αήττητοι το πρωτάθλημα, ένα ρεκόρ που ακόμα δεν έχει καταρρίψει καμία άλλη ελληνική ομάδα στην Α' Εθνική. Οι "ερυθρόλευκοι", από τη μεριά τους, ήθελαν τη νίκη για να διεκδικήσουν το κύπελλο και να μην πάει χαμένη η χρονιά. Ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετώπιζε στον μεγάλο τελικό την ΑΕΚ, η οποία νωρίτερα στον άλλο ημιτελικό είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Πιερικού με 3-1. Τα πράγματα δεν εξελίχθησαν όμως ομαλά, με τους οπαδούς και των δύο ομάδων να… μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο.

Διάβασε στη συνέχεια τι συνέβη εκείνο το απόγευμα στη Λεωφόρο!

Διαβάστηκε 1240 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.