Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:11 μμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 18:32

ΚΕΑ: Ο νέος καθορισμός όρων και προϋποθέσεων χορήγησης (ΦΕΚ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι και τα κριτήρια

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ο νέος καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (εφεξής πρόγραμμα ή Κ.Ε.Α.) είναι προνοιακό πρόγραμμα που συνδυάζει:

  1. Εισοδηματική ενίσχυση: το χρηματικό ποσό ενίσχυσης της ωφελούμενης μονάδας, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 της παρούσης.
  2. Συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά: διασύνδεση των μελών της ωφελούμενης μονάδας, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης έκαστου προγράμματος, με: – Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων. – Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης. – Ένταξη σε προγράμματα και κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας. – Ένταξη στις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους. – Κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ηλεκτρικής ενέργειας. – Κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ύδρευσης. – Κοινωνικό τιμολόγιο Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.
  3. Υπηρεσίες ενεργοποίησης: προώθηση των δικαιούχων, εφόσον δύνανται να εργαστούν, σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: – Την κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας. – Τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. – Τη συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. – Τη συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. – Την ένταξη ή την επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Δείτε ποιοι είναι οι ωφελούμενοι και τα κριτήρια με βάση τη νέα απόφαση:

ΦΕΚ – ΑΠΟΦΑΣΗ

aftodioikisi.gr

 

Διαβάστηκε 1630 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 19:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.