Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:18 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 00:24

Θεατρική παράσταση ¨Λυσιστράτη" στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εμείς τα Δευτεράκια του 8ου Δημ Σχολείου Αγρινίου στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης δουλέψαμε την κωμωδία του Αριστοφάνη Λυσιστράτη. Αφορμή πήραμε και από τα βιβλία μας, της Γλώσσας και Μελέτης Περιβάλλοντος, αλλά και από την συμμαθήτρι'α μας Ηλιάννα - Λυσιστράτη Καραμπέτσου.

image 02

Ξεκινήσαμε την προσπάθεια εδώ και τρεις μήνες αφού πρώτα η δασκάλα μάς μίλησε για το είδος της Αρχαίας Κωμωδίας και για το ποιος ήταν ο Αριστοφάνης και για ποιο λόγο έγραψε αυτή την κωμωδία. Κάναμε πρόβες εντατικές, ράψαμε μόνοι μας τα κουστούμια και φτιάξαμε το σκηνικό.

image 03

Βοήθεια είχαμε αμέριστη από τους γονείς μας και ιδιαιτέρως από τον κ. Λυμπέρη και την κα Αγγελακοπούλου. Την διδασκαλία των ρόλων ανέλαβε η Δασκάλα μας  κα Ντίνα Πρέκα καθώς και την σκηνοθεσία. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας ενώπιον  γονιών, συγγενών, δασκάλων, της Διευθύντρια μας κας Καλλίτσας Τσιρογιάννη και του υπευθύνου Πολιτιστικών Προγραμμάτων Θοδωρή Τσιλίκα.

image 04

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία αυτό που ζήσαμε και το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε στο κοινό μας ήταν "ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ" .

image 05

image 06

Μετά την παράσταση γιορτάσαμε την "επιτυχία μας" σε γνωστή ταβέρνα της γειτονιά μας. 

Διαβάστηκε 2000 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 01:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.