Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  12:10 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 01:04

Εντυπωσίασαν τα αγωνιστικά ιστορικά αυτοκίνητα – Μέσω Αμπελακίου στη λίμνη Καστρακίου με ειδικές διαδρομές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Βρετανική «HERO» – Historic Endurance Rally Organization» διεξάγει στην Ελλάδα το Ράλλυ «28th CLASSIC MARATHON».

Η «ΗΕRΟ» είναι από τους σημαντικούς διοργανωτές στον χώρο του Ιστορικού Αυτοκινήτου στην Ευρώπη και στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται τα γνωστά Ράλλυ: «RAC 1000 MIle Trial», «RAC Rally of the Tests», «LeJog», «London to Lisbon», Alfa Romeo, κλπ.

Περίπου 70 από τα ιστορικότερα και ομορφότερα αυτοκίνητα του κόσμου όπως η JAGUAR XK120 OTS, TRIUMPH TR3A, PORSCHE 356, BMW, LANCIA AURELIA B20S, MG B, LOTUS ELAN, SUNBEAM TIGER, ξεκίνησαν την Κυριακή 10/6/18 στις 10:00 από τον χώρο εκκίνησης του Κλασσικού Μαραθωνίου στον Μαραθώνα και μετά από 2.700 περίπου χλμ. στην Κεντρική Ελλάδα και Πελοπόννησο θα τερματίσουν στην Βούλα το Σάββατο 16/6/18.

Σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου τα ιστορικά αυτοκίνητα διέσχισαν το Αμπελάκι Αμφιλοχίας και μέσω Αριάδας ακολούθησαν τη διαδρομή Βαρετάδα , ποδογορά, λίμνη Καστρακίου για να καταλήξουν στις 5 το απόγευμα στη Δογρή Τριχωνίδας προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους κατοίκους των χωριών από όπου περνούσαν.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε πολλές δοκιμασίες ακριβείας (regularity) αλλά και σε μία ως δύο «υπερ-ειδικές» κάθε μέρα σε ειδικούς χώρους.

e-maistros.gr

Διαβάστηκε 1466 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.