Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:50 μμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 01:15

Παρουσίαση βιβλίου στο Βιβλιοκαφέ ΈΝΑΣΤΡΟΝ, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 ώρα 20.30

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μουσική Παρουσίαση του βιβλίου της Μάνιας Βλαχογιάννη

«Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ».

Οι Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ και το Βιβλιοκαφέ ΈΝΑΣΤΡΟΝ σας προσκαλούν

την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 20.30 σε μια μουσική

παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου της Μάνιας Βλαχογιάννη

ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ – ΝΑΛΙΜΑΡ (βιβλίο με CD) με ζωντανά τραγούδια και αποσπάσματα από το ομότιτλο μουσικοθεατρικό έργο.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία αγάπης με το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής, η crossover σοπράνο, μουσικός, ηθοποιός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη μας οδηγεί σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το φως και τα σκοτάδια του ανθρώπινου μυαλού, επισημαίνοντας το ρόλο της «μοίρας» ως καθρέφτη των προσωπικών μας επιλογών, το νόημα της πραγματικής τόλμης και τη σημασία της πίστης στην εσωτερική μας καθοδήγηση ως δύναμη μεταμόρφωσης της ζωή μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Το κείμενο της Μάνιας Βλαχογιάννη ενέπνευσε ως λιμπρέτο τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας Ροκ Όπερας (Μιούζικαλ)

με τον ομώνυμο τίτλο, ηχογραφημένα αποσπάσματα της οποίας περιέχονται στο συνοδευτικό CD της έκδοσης.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μουσικοθεατρική σκηνή της Αθήνας με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών του μουσικού θεάτρου και της σοπράνο - συγγραφέως του έργου.

Φιλοξενήθηκε από τη μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, το Θέατρο Pierce – Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας,

τον Πολυχώρο Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, το Βεάκειο Θέατρο

Πειραιά με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου κ.ά.  

Παράλληλα η συγγραφέας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα δεύτερο μουσικοθεατρικό έργο, το οποίο βασίζεται επίσης στο βιβλίο της.

Η Ροκ Όπερα/Χορόδραμα Νεφέλη και Ναλιμάρ - Αστέρι της Ερήμου, μια παράσταση για μεγάλους και παιδιά σχολικής ηλικίας, εκτυλίσσεται ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, θίγοντας παράλληλα το θέμα της «διαφορετικότητας» και της «θυματοποίησης» των νέων.  

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ σε ιδιαίτερα προσεγμένη, πολυτελή έκδοση, την εικονογράφηση υπογράφει η Θωμαή Ζωγράφου και μαζί με τα δύο μουσικοθεατρικά έργα που βασίζονται σε αυτό τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Στο φιλόξενο χώρο του Βιβλιοκαφέ  ΈΝΑΣΤΡΟΝ η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της και τη δημιουργία της ομότιτλης Ροκ Όπερας.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν οι σοπράνο Κατερίνα Μποτώνη και Γιούλη Φιλιππίδου, οι οποίες μαζί με την Μάνια Βλαχογιάννη θα τραγουδήσουν τραγούδια – σκηνές από το Μιούζικαλ Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ.

Την εκλεκτή καλλιτεχνική συντροφιά συμπληρώνει η πρωταγωνίστρια της εκδοχής Νεφέλη και Ναλιμάρ, ηθοποιός Έλενα Τριανταφύλλου, που θα αφηγηθεί αποσπάσματα από το βιβλίο.  

Θα ακολουθήσει σύντομο βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από τις

παραστάσεις των δύο έργων και μια ομιλία - μελέτη της συγγραφέως σχετικά με την επίδραση της μουσικής σε σώμα και ψυχή.

Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς του βιβλίου:

Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό στο κλασσικό πιάνο, το τραγούδι και την υποκριτική, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα, μια θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο, συνεργασίες με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ, μια θέση στο Δ.Σ. του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, 13 δισκογραφικές δουλειές που κατέκτησαν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts, συμμετοχή σε συλλογικές ποιητικές εκδόσεις και ένα συγγραφικό έργο της που μεταφέρθηκε σε δύο εκδοχές στη μουσικοθεατρική σκηνή, αποτελούν μέρος του πλούσιου βιογραφικού της Μάνιας Βλαχογιάννη.

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Balsam7teen έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, πάνω από 200 τραγούδια και μουσικά σποτ για βιβλία, ενώ μελοποίησε Έλληνες ποιητές. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην ΕΡΤ, την Παλαιά Βουλή, το «Βεάκειο», σε Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης, την Κύπρο, το Λονδίνο και την Αυστραλία ενώ κυκλοφορούν διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές συνεργασίες του.

 

Διαβάστηκε 2992 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.