Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:11 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 14:54

Τρεις «υγιεινές» τροφές που οι διατροφολόγοι συστήνουν να αποφεύγετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή απλά να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή, ο διατροφολόγος σας μπορεί να γίνει ο εφιάλτης σας!

Ποιος θέλει να ακούει διαρκώς ότι η πίτσα είναι ανθυγιεινή; Οι απαγορευμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε είναι λίγο πολύ γνωστές.

Δείτε όμως και τρεις θεωρητικά υγιεινές τροφές, τις οποίες οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε:

Σούσι
Μα πώς είναι δυνατόν μια τροφή, όπως το άπαχο ψάρι να είναι κακό, θα αναρωτιέστε.

Αν και πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος κάποιες τροφές να περιέχουν παράσιτα και βακτήρια, δεν είναι αυτός ο λόγος που πρέπει να αποφεύγετε το σούσι.

Σύμφωνα με την Καναδή διατροφολόγο Keisha Luke, το σούσι από σολομό και άλλα μεγάλα ψάρια περιέχει υψηλά επίπεδα υδραργύρου, αλλά και λευκή ζάχαρη, η οποία προστίθεται στο άσπρο ρύζι για να γίνει γλυκό και κολλώδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρώτε ψάρια, αλλά αποφεύγετε την τακτική κατανάλωση σούσι.

Ρυζογκοφρέτες
Μπορεί κάτι τόσο χαμηλό σε θερμίδες κα σχεδόν άγευστο να είναι κακό για τη διατροφή σας; Μερικές φορές, όταν το φαγητό στερείται οποιασδήποτε γεύσης δεν έχει και καμιά διατροφική αξία. Σύμφωνα με τη Luke, οι ρυζογκοφρέτες δεν έχουν κανένα όφελος για την υγεία σας, αν όμως τις συνδυάσετε με πρωτεΐνη, όπως το φυστικοβούτυρο ή το βούτυρο αμυγδάλου, οι ρυζογκεφρέτες μπορούν να γίνουν ένα θρεπτικό σνακ.

Καφές
Ακούγεται πολύ κακό για να είναι αληθινό, αλλά ο καφές δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη δίαιτα και την υγεία σας, σύμφωνα με τη Luke. Το πρόβλημα δεν είναι τα λιπαρά του γάλακτος, οι θερμίδες της ζάχαρης ή οι επιπτώσεις των τεχνητών γλυκαντικών. Ο καφές, παρότι ανεβάζει το πρωί την αδρεναλίνη, είναι όξινος και καταστρέφει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σώμα, αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Για να αντισταθμίσετε αυτή την απώλεια, η Luke προτείνει να εντάξετε στη διατροφή σας κάποιες υπερτροφές, όπως η ακατέργαστη σκόνη κακάου, που βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, παρέχοντας αντιοξειδωτικά και άλλα ζωτικά μέταλλα όπως το μαγνήσιο.

http://medicalnews.gr

 

 

Διαβάστηκε 2478 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 14:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.