Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:11 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 16:13

Πανελλαδικές 2018: «Βατά» τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατανοητό και απλό χαρακτηρίζεται από τους φροντιστές το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν κείμενο του Δημήτρη Μαρωνίτη για την παιδεία και την εκπαίδευση, το οποίο είχε δημοσιευθεί προ δεκαετίας περίπου στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Οι εξεταζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν το σχολείο οφείλει, παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και την παιδευτική λειτουργία, ενώ πρότειναν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού χαρακτήρα του σχολείου.

«Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμία πρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο της παραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν ένα άρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικών και μαθητών / μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου» επισημαίνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας σε σχόλιο της.

Μιλώντας στο agrinionews.gr , εξερχόμενη από το εξεταστικό κέντρο στο 3ο Λύκειο Αγρινίου, η μαθήτρια Δ.Χ. ανέφερε: «Θεωρώ ότι το θέμα ήταν εύκολο γιατί το είχαμε κάνει πολλές φορές. Το κείμενο, αν και ήταν μικρό, ήταν λίγο δύσκολο και ήθελε προσοχή, αλλά το θέμα ήταν τέτοιο που οι περισσότεροι ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Πιστεύω ότι οι ασκήσεις και η έκθεση ήταν εύκολα και ότι γενικά θα τα έχουμε πάει καλά«.
 
Η μαθήτρια Τ.Κ.είπε : «Δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Εύκολη περίληψη και το θέμα κατανοητό για όλους. Πολύ εύκολα συνώνυμα – αντώνυμα για την ακρίβεια. Δεν περιμέναμε τόσο εύκολα τα θέματα και οι ερωτήσεις ήταν πολύ εύκολα κατανοητές και ζητούσαν συγκεκριμένα πράγματα. Δεν νομίζω ότι ήταν δύσκολα ακόμα και για κάποιον που δεν είχε διαβάσει πολύ. Θεωρώ ότι η κατεύθυνση των θεμάτων ήταν για να γράψουν καλά όλα τα παιδιά και της θετικής και της θεωρητικής».
Δείτε τα θέματα με ένα κλικ ΕΔΩ
3o-lykeio-panellinies-2018 (2) 3o-lykeio-panellinies-2018 (3) 3o-lykeio-panellinies-2018 (1)
agrinionews.gr
 

Διαβάστηκε 931 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.