Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  5:36 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 12:57

Συνάντηση στην Αιτωλοακαρνανία για τη διαμόρφωση του σχεδίου  τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού,  προχωράει στη διαμόρφωση του σχεδίου τουριστικής προβολής, της επόμενης τριετίας, έχοντας ως αφετηρία την ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό που διαθέτει, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Την  Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μεοσλόγγι, εκπροσώπων φορέων με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου παρουσιάστηκε το υπό διαμόρφωση σχέδιο τουριστικής προβολής για την περίοδο 2019-2021.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης παρουσίασε στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες το σχεδιασμό της και ζήτησε τις προτάσεις αρμοδίων φορέων, προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για χρηματοδότηση.

«Αναμένουμε τις προτάσεις,των φορέων ώστε το τελικό σχέδιο προβολής να εμπλουτιστεί από στοχευμένες δράσεις. Ζητούμε από όσους έχουν γνώση του τουριστικού προϊόντος να προσφέρουν με την πολύτιμη εμπειρία τους. Πιστεύουμε ότι η οικονομία της φιλοξενίας είναι εκείνη που θα μας δώσει ώθηση, δεδομένου ότι με τον τουριστικό κλάδο συνδέονται 400 επαγγέλματα», σημείωσε ο κ. Καρπέτας.

Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας και του τουριστικού κλάδου που συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τόσο για το ύψος του κονδυλίου που θα διατεθεί, όσο και για το γεγονός ότι το σχέδιο τουριστικής προβολής ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις επικοινωνίας τόσο της ΠΔΕ, όσο και της Αιτωλοακαρνανίας.

 Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την προβολή ειδικότερων σημείων ενδιαφέροντος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στη σημερινή συνάντηση το σχέδιο τουριστικής προβολής παρουσίασε ο Λαυρέντιος Βασιλειάδης, προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ΠΔΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο  πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κωστακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Στυλιανός Μπλέτσας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου  Απόστολος Παπαϊώννου, ο Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου Ιωάννης Ατσαλάκης, ο εκπρόσωπος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, καθώς και του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης Γεώργιος Κασσαβέτης.

Αντίστοιχες  συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο στην Ηλεία όσο και στην Αχαΐα.

 

Διαβάστηκε 853 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.