Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 18:40

“Το σπίτι της σιωπής” (νέος διαγωνισμός) για Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου από το agrinio-life και τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το agrinio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Το σπίτι της σιωπής» του Ορχάν Παμούκ από την ασημένια σειρά

Ο διαγωνισμός λήγει την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του agrinio-life.gr στο facebook.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του agrinio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

to spiti ths siophs

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το σπίτι της σιωπής
Σ’ ένα σιωπηλό σπίτι, μακριά από τις επαύλεις των νεόπλουτων, μια πολύ γριά κυρία κι ένας νάνος που τη φροντίζει ζούνε στο μίσος και τη μοναξιά, σιωπώντας για τα μυστικά που μοιράζονται.

Όπως κάθε καλοκαίρι, τα τρία εγγόνια της γριάς κυρίας, ένας απογοητευμένος αλκοολικός διανοούμενος, μια προοδευτική ιδεαλίστρια φοιτήτρια κι ένας αριβίστας μαθητής, πηγαίνουν να περάσουν μερικές μέρες στο σπίτι της. Στο διάστημα αυτό ξετυλίγονται το παρελθόν της ηλικιωμένης κυρίας, «βαρύ» από τις αναμνήσεις ενενήντα χρόνων κι η ιστορία του παππού, που νόμιζε ότι μπορούσε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Οι συζητήσεις των εγγονών αντανακλούν το κοινωνικό χάος που επικρατεί στην Τουρκία στην περίοδο 1975-1980, όπου διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις συναγωνίζονται ποια θα επικρατήσει.

Η παραμονή τους στο σπίτι της γιαγιάς τους θα τελειώσει μ’ ένα δράμα που το προκαλούν τόσο η πολιτική κατάσταση όσο και το παρελθόν της οικογένειας.

Ένα μυθιστόρημα όμορφο και μελαγχολικό, κλασικό και μοντέρνο, όπου ο Ορχάν Παμούκ χρησιμοποιώντας πέντε διαφορετικές αφηγηματικές προοπτικές αναφέρεται στις σχέσεις δεξιάς και αριστεράς στην πολιτική, στην ιστορία της Τουρκίας τα τελευταία εκατό χρόνια, στον προβληματισμό αν πέτυχε η υιοθέτηση του δυτικού τρόπου ζωής και πόσο επηρεάζει η εξέλιξη αυτή τη διαμάχη των γενεών.

- See more at: http://agrinio-life.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b9%cf%89%cf%80%ce%ae%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc/#sthash.KIs53d8j.dpuf

Διαβάστηκε 4123 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.