Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:11 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 21:33

Υπουργός Υγείας: Μόλις δύο στις δέκα γέννες στο Αγρίνιο γίνονται φυσιολογικά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρνητική πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις γέννες με καισαρική . Μόλις δύο στις δέκα γέννες στο Αγρίνιο γίνονται φυσιολογικά, ενώ το 75% των γεννήσεων στα Χανιά γίνονται με καισαρική.

Στην Ελλάδα ανήκει η Ευρωπαϊκή πρωτιά στις καισαρικές τομές καθώς σχεδόν έξι στις δέκα γέννες πραγματοποιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο.Εγχώριες πρωταθλήτριες αναδεικνύονται οι πόλεις του Αγρινίου όπου μόλις δύο στις δέκα γέννες πραγματοποιούνται φυσιολογικά και τα Χανιά όπου το 75% των περιστατικών ολοκληρώνονται με καισαρική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μετά από ερώτηση του κ. Νίκου Μανιου (ΣΥΡΙΖΑ) οι καισαρικές τομές έφτασαν το 2016 στη χώρα μας το 56,8% ενώ ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το Αγρίνιο και τα Χανιά που τα ποσοστά των καισαρικών κυμάνθηκαν στο 83% και στο 75% αντίστοιχα.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι τα ποσοστά δεν τιμούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και κυρίως τους μαιευτήρες και γυναικολόγους. Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως ανώτατο μέσο όρο για τις καισαρικές τομές το 13% ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη φτάνει το 30%. «Στην Ελλάδα το ίδιο ποσοστό προσεγγίζει το 60%» τόνισε σε άλλο σημείο και υπογράμμισε ότι τα ποσοστά αυτά θέτουν σε κίνδυνο τόσο τις εγκύους, αλλά επιβαρύνουν οικονομικά το σύστημα υγείας.

«Έχουμε πρόβλημα» παραδέχθηκε ο κ. Ξανθός και ενημέρωσε ότι ήδη έχει ζητηθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να ελέγχονται ασυνήθιστες περιπτώσεις.

protothema.gr

Διαβάστηκε 2236 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.