Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 13:24

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: “Repair Café: Το πετάμε; Με τίποτα!» - 10 Ιουνίου 2018 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουν την Κυριακή 10 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, την   εκδήλωση  “Repair Café: Το πετάμε; Με τίποτα!».

Η «φιλοσοφία» του Repair Café βασίζεται στο γεγονός ότι οι πολίτες μπορούν να εκπαιδευτούν έτσι ώστε να μην πετάνε στα σκουπίδια τις συσκευές τους που παρουσιάζουν προβληματική λειτουργία, αλλά να τις επισκευάζουν μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.    Το  Repair Café είναι μία δράση όπου οι δημότες μπορούν να φέρουν χαλασμένο εξοπλισμό (λχ. ηλεκτρικές συσκευές, Η/Υ, εργαλεία κτλ.) και με την κατάλληλη βοήθεια και υποστήριξη (παρέχοντας εργαλεία και συμβουλές) να τον επιδιορθώσουν ώστε να καταστεί και πάλι λειτουργικός. Τονίζεται ότι το Repair Cafe δεν είναι γραφείο εξυπηρέτησης και επιδιόρθωσης. Είναι ένας τρόπος αλληλεπίδρασης, που βασίζεται στη συνεργασία του ιδιοκτήτη του αντικειμένου, με κάποιον ειδικό.

 

Διαβάστηκε 868 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 16:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.