Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:30 πμ
 
wm small
Σάββατο, 26 Μαϊος 2018 18:58

Συγκινητική η εκδήλωση για την παρουσίαση του συμπληρωμένου καταλόγου των Μεσολογγιτών που αγωνίστηκαν κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μια άκρως συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η  παρουσίαση του συμπληρωμένου καταλόγου των Μεσολογγιτών, που αγωνίστηκαν κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο από τη Αδελφότητα Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων, η οποία βασίζεται:

·   Στη δεύτερη  έκδοση του βιβλίου «Μεσολόγγι 1821-1829, οι αθάνατοι πρόμαχοι», του κ. Νικολάου Αθ.Κολόμβα, της ΑΛΦΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και

·   Στο βιβλίο «Η τύχη της οικογένειας Ι.Ι. Μάγερ και ο Κατάλογος των αιχμαλώτων της Εξόδου» του  κ. Σπύρου Σακαλή, του ίδιου εκδότη.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε  Προσκλητήριο Νεκρών, από εκπροσώπους  Φορέων και Συλλόγων της πόλης και στη συνέχεια τελέσθηκε  τρισάγιο χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

onairnews.gr

Διαβάστηκε 1077 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.