Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:59 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 19:16

Παιδαγωγική ημερίδα στη Ναύπακτο με θέμα: «Πως μιλάμε στα παιδιά και τους εφήβους για το sex» (Σαβ 26/5/2018 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πώς γίνονται τα μωρά; Από πού βγαίνουν; Γιατί χρειάζεται ο μπαμπάς εάν τα μωρά βγαίνουν από την κοιλιά της μαμάς; Ο φίλος μου που είναι υιοθετημένος; Γιατί το σώμα των αγοριών διαφέρει από των κοριτσιών; Μια σειρά ερωτημάτων που θέτουν τα παιδιά στους γονείς τους ζητώντας απαντήσεις. Οι απορίες τους πολλές φορές φαντάζουν δύσκολες στη διαχείρισή τους με λίγες και κατάλληλες λέξεις και οι γονείς αρκετά συχνά έρχονται σε αμηχανία.

Πώς αντιδρούμε; Πώς χειριζόμαστε τα παιδιά και τις απορίες τους;

Ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Γιώργος Παραδείσης και η παιδαγωγός-εμψυχώτρια Κατερίνα Ανωγιαννάκη από το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής «Ροδάκινο» με τη συνεργασία της «Σβούρας» και τη στήριξη της Εταιρείας «Πλαστικά Κοτρώνης» ανοίγουν το διάλογο αυτό το Σάββατο 26 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 21:00, στο Ξενοδοχείο “Nafpaktos.

Στόχος του δίωρου σεμιναρίου είναι η ανοικτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες σχετικά με το εάν υπάρχει «σωστός» ή «λάθος» τρόπος να προσεγγίσουμε τη συγκεκριμένη θεματική εστιάζοντας το ενδιαφέρον στο πώς οδηγούμαστε στην επίγνωση του σώματος και των λειτουργιών του από τη νηπιακή ηλικία, στο πώς το σεξ μπαίνει στη ζωή των εφήβων, αλλά και στην οπτική τους στη μετέπειτα ενήλικη ζωή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές ανάλογων σχολών και σε όσους έχουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Είσοδος Ελεύθερη / Δίνεται βεβαίωση

Το προφίλ των εισηγητών:

Γιώργος Παραδείσης: Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στη συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική/Οικογενειακή θεραπεία στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης, και στο ΑΚΜΑ (Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου). Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο οποίο παρέχει συνεδρίες εδώ και 6 χρόνια. Έχει εργαστεί στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ «Η Κυψέλη» και στο Ίδρυμα «Θεομήτωρ». Έχει επίσης διδάξει Ψυχολογία σε προγράμματα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ψυχολογία και Παιδοψυχολογία σε προγράμματα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει τέλος, εργαστεί ως υπεύθυνος Ψυχολόγος για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό του σταθμού «Μικρές Ιστορίες» στο Κουκάκι. Είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Παιδιατρικής Φροντίδας Ρεθύμνου επάνω σε θέματα εκπαίδευσης και θεραπείας.

Το 2017 ίδρυσε το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής «Ροδάκινο», με στόχο την έρευνα σε θέματα που αφορούν το συνδυασμό της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας στην ανάπτυξη του ατόμου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς και άρθρα του πάνω στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία, θα βρείτε στο www.paradeisis.com και το www.teamrodakino.com

Κατερίνα Ανωγιαννάκη: Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, απόφοιτος του ΤΕΙ Αθηνών με ειδίκευση στην Παιδαγωγική Θεάτρου. Από το 1998 εργάζεται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, ενώ σχεδιάζει και εμψυχώνει σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης πάνω σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και εμπλοκής των τεχνών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έχει διδάξει στα ΤΕΙ Αθήνας και έχει σχεδιάσει και οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΚΕΠΑ, εκδοτικούς οίκους, ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.) Έχει εργαστεί ως παιδαγωγός στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ από το 2002-2012, ως βοηθός σκηνοθέτη σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Το 2012 διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση για παιδιά «Μια Κυριακή του Απρίλη» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη και το 2016 τη βρεφική παράσταση «Αυτό» σε κείμενο της ίδιας, βασισμένο στο έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ. Την περίοδο 2016- 2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία το ετήσιο πρόγραμμα «Παιδοψυχολογίας-Παιδοψυχιατρικής» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ίδια χρονιά συμμετείχε στο πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου «Συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας» και «Διαζύγιο και η διαχείρισή του στην οικογένεια».

Το 2011 ίδρυσε στην Αθήνα ένα πολυχώρο εκπαίδευσης για παιδιά, γονείς κα παιδαγωγούς με στόχο την επιμόρφωσή τους σε θέματα παιδαγωγικής, από τον οποίο αποχώρησε το 2017. Το 2017 ίδρυσε το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής «Ροδάκινο» μαζί με τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γιώργο Παραδειση, με στόχο την ανάπτυξη μιας προσέγγισης του ανθρώπου που συνδυάζει τη συστημική παιδαγωγική και την ψυχολογία. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε εκπαίδευση στη Συστημική Συμβουλευτική.

Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς εντός και εκτός Αθηνών στο κομμάτι της συμβουλευτικής και της εποπτείας παιδαγωγικής ομάδας, ενώ είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Παιδιατρικής Φροντίδας Ρεθύμνου, στο κομμάτι της επιμόρφωσης παιδαγωγών.

Είναι επίσης συγγραφέας βιβλίων που κυκλοφορούν από το «Μεταίχμιο»: «Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση» (2011), «Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη: Γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση» (2012), «Ο Πρίγκιπας Μισός» (2015-προτεινόμενο για βραβείο περιοδικού ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ), «Χωρίς παπούτσια» (2017), «Ο χορός της Χαράς» (2018).

aimxi-news.gr

 

Διαβάστηκε 1315 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 09:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.