Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:06 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 19:27

Στη τελική ευθεία ο 2ος αγώνας δρόμου «Acheloos Run»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έφτασε η ώρα για ένα ακόμη όμορφο ταξίδι δίπλα στα νερά του Αχελώου με τον «2ο αγώνα δρόμου Acheloos Run» να μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους από όλο τον νομό.

Ο Σύλλογος Δρομέων «Oiniades Running Team» σε συνεργασία με την Περιφέρεια
Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν Αγώνες Δρόμου με την επωνυμία: 2ος Αγώνας Δρόμου «Acheloos Run».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2018

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΝΕΟΧΩΡΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

3. ΑΓΩΝΕΣ: 5ΚΜ – 10ΚΜ – 6ΚΜ (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ) ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ 1000μ. (ΓΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

4. ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ (ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ) ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

5. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
1. 19.05 για τα 10ΚΜ
2. 19.10 για τα 5ΚΜ
3. 19.15 για τα 3ΚΜ (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ)
4. 19.20 για τα 1000μ. ( ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

6. Ο αγώνας δρόμου τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια νέα πρωτοβουλία της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία με σκοπό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν (#BeActive) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

7. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: Η διαδρομή διασχίζει μια μαγευτική περιοχή της Αιτωλοακαρνάνικης πεδιάδας, δίπλα στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του Αχελώου ποταμού, κοντά στην αρχαία πόλη των Οινιαδών που φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου, αλλά και δίπλα από Βυζαντινά μνημεία όπως αυτό της Επισκοπής Μάστρο. Οι δρομείς κατά τη διάρκεια των αγώνων τους περνούν πάνω από τα γεφύρια του Αχελώου. Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη χωρίς καμία κλίση , θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα έχει ανά χιλιόμετρο ένδειξη σε ευδιάκριτο σημείο.

Σταθμοί τροφοδοσίας (νερό) θα βρίσκονται στο 2,5ο ΚΜ, στο 5ο ΚΜ και 7,5ο ΚΜ καθώς επίσης και στον τερματισμό. Η διαδρομή θα είναι ασφαλής και θα υποστηρίζεται από το Α.Τ. Αιτωλικού την Τροχαία Μεσολογγίου, την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης, τη Μοτολέσχη Ι.Π. Μεσολογγίου, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείου Μεσολογγίου, από εθελοντές και από ποδηλάτες. Η διαδρομή θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται στο Νεοχώρι και θα διασχίζει το παραποτάμιο, ιστορικό χωριό της Κατοχής. Όλοι οι δρομείς θα ενθαρρύνονται από τους φιλόξενους κατοίκους και των δύο χωριών. Παρακάτω επισυνάπτονται οι χάρτες των διαδρομών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να απευθυνθείτε στον τεχνικό υπεύθυνο της διαδρομής. (Υπεύθυνος Διαδρομής: Σύρρος Κώστας τηλέφωνο: 6937059911).

Διαδρομή 10 km

Διαδρομή 5 km

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο δρόμο των 10ΚΜ μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι το 2000 και άνω και στους δρόμους των 5ΚΜ και 6ΚΜ (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ) μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι το 2003 και άνω. Τέλος στο δρόμο των 1000μ. θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, για τους οποίους οι κηδεμόνες τους θα πρέπει με δική τους ευθύνη να συμπληρώνουν την
ηλεκτρονική φόρμα για την υγιή τους κατάσταση.

8. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των 5ΚΜ και 10ΚΜ (με κύπελλα) και θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους τερματίζοντες δρομείς. Επίσης, θα βραβευθούν και οι παρακάτω κατηγορίες:

ΑΝΔΡΕΣ
18-29
30-39
40-49
50-59
60+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
18-29
30-39
40+

Οι τρεις πρώτοι–τες δεν θα βραβευθούν ξανά στις ειδικές ηλικιακές κατηγορίες. Στους αγώνες των 1000μ. θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι-ες νικητές των μαθητών των γυμνασίων και των μαθητών των δημοτικών σχολείων.

9. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής που θα βρείτε στον σύνδεσμο site: www.acheloosrun.gr μέχρι την Τρίτη 13 Μαΐου 2018. Το αντίτιμο της συμμετοχής θα είναι πέντε (5) ευρώ. (Το ποσό αυτό ισχύει μόνο για τους δρόμους των 10ΚΜ και 5ΚΜ.) Επίσης, όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των τριών (3) ευρώ. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής θα μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του αγώνα στο τηλέφωνο, 6937059911
Οι δρομείς των δρόμων 3ΚΜ και 1000μ. μπορούν να δηλώνονται έως μια (1) ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων τους.

10. ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Θα παρέχεται ο αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική
χρονομέτρηση, το αναμνηστικό μετάλλιο, η τροφοδοσία νερού, μπανάνας, τοπικό γλυκό, μπάρες σοκολάτας και φρουτοσαλάτες. Επίσης, ανάρτηση αποτελεσμάτων σε επίσημα δρομικά sites.

11. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται 18 Μαΐου από τις 18.00-21.00 κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών (παλιό Δημαρχείο) και την ημέρα του αγώνα, από τις 15.30-18.00 από την γραμματεία του αγώνα στο σημείο εκκίνησης.

12. ΓΕΝΙΚΑ: Το ξενοδοχείο Liberty στο Μεσολόγγι προσφέρει λόγω του αγώνα για κάθε άτομο 15 ευρώ χωρίς πρωινό και 17.5 ευρώ με πρωινό. Πληροφορίες: τηλέφωνα:(+30) 26310 28050 (+30) 26310 24560).
Πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα θα μπορείτε να δείτε στο facebook: Oiniades Running Team και στο site: www.acheloosrun.gr

13. Οι διοργανωτές του αγώνα έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποιονδήποτε όρο της παρούσης προκήρυξης εάν αυτό απαιτείται για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

 

iaitoloakarnania.gr

 

Διαβάστηκε 1250 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.