Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:16 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 18:48

Το λένε και το εννοούν…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι «έξι» που ουσιαστικά είναι «επτά», δεν… πυροβολούν στον αέρα αναφορικά με το μπλοκάρισμα του πρωταθλήματος. Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα 

Το να πει κάποιος πως το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ βρίσκεται στο… σημείο μηδέν, δεν είναι τωρινό. Πολλές φορές έχει ειπωθεί η ατάκα «καυτό καλοκαίρι», αλλά τώρα το θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη. Το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να μην ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου όπως έχει αρχικά οριστεί, είναι πιο πιθανό από ποτέ.
Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή επιστολή των έξι τηλεοπτικά «άστεγων» ομάδων (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Αρης) προς τη NOVA, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως  «να γνωρίζεται πως η πλειονότης των ομάδων που με δική σας ευθύνη μένουν εκτός, θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες δυνατότητες οι οποίες θα θέσουν εν κινδύνω την τέλεση αυτού του ιδίου του πρωταθλήματος», το gazzetta.gr θα προσπαθήσει να καταγράψει τα δεδομένα που υπάρχουν.
Καταρχάς να πούμε το εξής. Ισως να μην είναι έξι, αλλά επτά. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και η Ξάνθη. Η ομάδα της Θράκης συμμετείχε σε όλες τις σχετικές συζητήσεις, μπορεί να μην βγαίνει μπροστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως διαφωνεί με ότι λέγεται-ανακοινώνεται. Ο Χρήστος Πανόπουλος κρατά μία παθητική και ήπια στάση καθώς δείχνει απογοητευμένος από όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και κυρίως, ύστερα από το «ναυάγιο» που υπήρξε στην «κίνηση των 12», η οποία ήταν δική του πρωτοβουλία. Στην ουσία των πραγμάτων όμως δείχνει να συμφωνεί. Αρα ο αριθμός τους αυξάνεται.
Ακολουθεί εύλογο ερώτημα. Είναι δυνατόν να μπλοκαριστεί η εκκίνηση του πρωταθλήματος; Η απάντηση προβάλει καταφατική. Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται στο καταστατικό της Σούπερ Λιγκ, ακόμη και πέντε μέλη του είναι σε θέση να προχωρήσουν σε αυτή τη κίνηση και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για έξι με επτά.
Μάλιστα η εξάδα δείχνει «μπετόν αρμέ». Τι εννοούμε; Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα φαντάζει αδύνατον μία ομάδα να φύγει από το μπλοκ, καθώς υπάρχουν σχετικές ρήτρες και όποια το πράξει – δηλαδή υπογράψει μονομερή σύμβαση τη τηλεοπτικό πάροχο – θα κληθεί να καταβάλει στις υπόλοιπες αποζημίωση που αγγίζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επταψήφιο νούμερο.
Αλλωστε καμία τους δεν έχει δείξει σχετική τάση, κάτι που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε, όχι εκείνη που δημοσιοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά μεταγενέστερη. Επ’ ευκαιρία μπορεί να αναφερθεί και πως επειδή οι «πράσινοι» είναι σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησίας, ο νυν μεγαλομέτοχός τους έχει δεσμευτεί-τονίσει ότι οποιαδήποτε συμφωνία συνάψει με τις άλλες ομάδες – όπως στην προκειμένη περίπτωση έχει συμβεί – θα την ενσωματώσει στο deal πώλησης του «τριφυλλιού», όποτε και αν γίνει. Ωστε και ο επόμενος ιδιοκτήτης να συμμετέχει και εκείνος στην παραπάνω κίνηση.
Πάμε στο δια ταύτα. Τι ζητούν λοιπόν; Οχι πάντως να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Η πλευρά τους διαμαρτύρεται στη NOVA επειδή τους έχει καταβληθεί μόνο το ήμισυ των χρημάτων που έχουν συμφωνήσει να πάρουν για φέτος, κάτι που τους έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Παρότι μάλιστα έχουν αποδεχθεί να πάρουν τα οφειλόμενα σε διαφορετικές δόσεις από τις αρχικά προγραμματισμένες και να αποπληρωθούν τον Αύγουστο. Σχολιάζουν πως ούτε αυτό τηρήθηκε, κάτι που τους προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα. Μετά ζητούν την ύπαρξη κεντρικής διαχείρισης, ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με ισότιμους όρους και το κυριότερο, τα τηλεοπτικά έσοδα για τις ομάδες να μην κατρακυλήσουν στα τάρταρα, όπως εικάζεται πως έχει συμβεί, αφού φέρονται να βρίσκονται ακόμη και σε εξαψήφιο επίπεδο.
Το που θα καταλήξει όλο αυτό μοιάζει άγνωστο, αλλά η ουσία είναι πως οι «έξι» το εννοούν πως θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος και ουσιαστικά είναι «επτά», τουλάχιστον επί του παρόντος.
Το πλάνο Βασιλειάδη που είναι έτοιμο προς υλοποίηση 
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Βασιλειάδης καιρό τώρα έχει εκπονήσει ένα πλάνο όπου έχει διασφαλίσει χρήματα για όλους αλλά ζητάει ειλικρινή συνεργασία απ’ όλους αλλά και την συναίνεση των τεσσάρων μεγάλων. Στο πλάνο αυτό είναι να μπει ως τηλεοπτικός συνεργάτης της NOVA η ΕΡΤ και παράλληλα να προκύψει μία… γενναία αναδιάρθρωση και να γίνει πιο αξιόπιστο και εμπορικό το προϊόν. Οι μικροί βάση του σχεδίου αυτού θα λαμβάνουν τα υπερδιπλάσια απ’ όσα παίρνουν τώρα.
Για τους μεγάλους θα ισχύει ότι έχουν υπογράψει και για τον Παναθηναϊκό ένα αντίστοιχο συμβόλαιο. Επίσης θα ζητηθεί από τις ομάδες να υπογράψουν ένα δεσμευτικό έγγραφο για το θέμα των επεισοδίων, των εμπρηστικών δηλώσεων και άλλων θεμάτων. Στο Υφυπουργείο μπορούν να υλοποιήσουν ακόμα και μες στον Ιούνιο το πλάνο αυτό.
 
gazzetta.gr
 
Διαβάστηκε 993 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.