Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:57 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 18:45

Επίσκεψη νηπιαγωγείων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα νήπια του 14ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου και του Νηπιαγωγείου Στράτου επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου για να δουν πως λειτουργεί, με αφορμή την ενασχόληση τους με θεματική ενότητα «Τα 4 στοιχεία της φύσης: φωτιά – νερό».

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα, όπως τι κάνουμε σε περίπτωση που το σπίτι μας πάρει φωτιά, πώς αποφεύγουμε τον καπνό, πώς γίνεται η διάσωση, ο απεγκλωβισμός κ.ά.

Παράλληλα, παρατήρησαν τα βασικά μέρη της στολής των πυροσβεστών και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κράνη τους, είδαν από κοντά πολλά διαφορετικά πυροσβεστικά οχήματα, θαύμασαν και άγγιξαν τις μάνικες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της πυροσβεστικής, ανέβηκαν στην καμπίνα ενός οχήματος και είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με τον ασύρματο.

Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του κ. Νίτσα και των υπολοίπων πυροσβεστών, οι οποίοι πρόθυμα, με υπομονή και σε απλό λόγο απαντούσαν σε όλα τα ερωτήματά τους και έδωσαν στους μικρούς «περίεργους» πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Η κορύφωση της εμπειρίας των παιδιών ήταν όταν δόθηκε σε κάθε παιδί μια πυροσβεστική μάνικα για να δοκιμάσει τις ικανότητες του ως «πυροσβέστης».
«Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι και ευχαριστούν θερμά τον κ. Πετράκη Ε. και την Υπηρεσία που ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο αίτημά τους και πραγματοποιήθηκε έτσι μια ακόμη δράση για το σχολ. έτος 2017-2018» καταλήγει η ανακοίνωση.

nipia-pyrosvestiki (2)

nipia-pyrosvestiki (3)

nipia-pyrosvestiki (8)

nipia-pyrosvestiki (7)

nipia-pyrosvestiki (6)

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1519 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.