Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 18:32

ΒΡΑΧΑΣ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Ένα νέο Παιδί, ερευνητής της παράδοσης από τις ΦΥΤΕΙΕΣ Ξηρομέρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα νέο παιδί, μορφωμένο, δραστήριο, ασχολείται ενεργά με την έρευνα και την ανάδειξη των πολιτισμικών και θρησκευτικών παραδόσεων του τόπου μας, καθαρά από αγάπη. 

Ο Δημήτρης Βραχάς, 34 ετών, με αφοσίωση ερευνά τη παράδοση και το παρελθόν και προσπαθεί με πάθος να δείξει τις βαθιές του ρίζες, που θα έπρεπε να τροφοδοτούν το παρόν αλλά και το μέλλον.

Διατηρεί την εξαίρετη σελίδα στο faceboοκ: "Aναμνήσεις Έθιμα Φυτειωτών", η οποία είναι μια σπουδαία σελίδα λαογραφικής ύλης που ρίχνει φως σε μια άγνωστη ως σήμερα πτυχή του Ξηρομερίτικου λαϊκού πολιτισμού, θυμίζοντας σε όλους εμάς το χρέος για τη διαφύλαξη της παράδοσης. Του μοναδικού μας πλούτου που μας συνδέει με το παρελθόν του τόπου μας και διατηρεί τα στοιχεία της πολιτιστικής μας ταυτότητας.........

Ο Δημήτρης λατρεύει με πάθος τη λαϊκή παράδοση και τα έθιμά της και από πολύ νεαρή ηλικία μάζευε λαογραφικό υλικό από γέροντες και όχι μόνο. Το υλικό αυτό το μεταφέρει καθημερινα στη σελίδα του και αποσκοπεί στην ανάδειξη της ιστορίας και του τρόπου ζωής των κατοίκων της πόλης των Φυτειών και της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου.

Μικρό βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1982. Κατάγεται από τις Φυτείες Ξηρομέρου Αιτ/νιας. Τελείωσε το τμήμα Πληροφορικής με ειδικότητα Υποστήριξης συστημάτων και εφαρμογών  Υπολογιστών του τομέα– Δικτύων Η/Υ. 

Εργάστηκε ως βοηθός Επιμορφωτή στο κέντρο στήριξης Επιμόρφωσης PRIMUS (ΑΣ.Π.Α ΚΕΚ Α.Ε) και στο πρόγραμμα με κωδικό 3-14-4 στο πλαίσιο του έργου: "Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση" του Επειχηρησιακού Προγράμματος κοινωνία της Πληροφορίας του Γ΄ Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης. 

Εργάστηκε ως τομεάρχης της (Απογράφης Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών  Έτους 2011). Το 2008 εξελέγη γραμματέας στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Το 2012 εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου Φυτειών "Ακαρνανικό Φώς". 

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την έρευνα και την ανάδειξη των πολιτισμικών και θρησκευτικών παραδόσεων του τόπου του, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο του, για μια ουσιαστική γνωριμία με τη ζωή και τα έργα των προγόνων των κατοίκων της περιοχής σε όλες της τις εκφάνσεις. Αυτή του η ενασχόληση έχει ένα ευρύ πεδίο δράσης, που επεκτείνεται στην πλειονότητα των τομέων της ζωής των προγόνων της νεότερης ιστορίας του τόπου, καθότι επεκτείνεται ακόμη και σε ιστορικά γεγονότα και κατορθώματα των παλαιοτέρων, κατά την διάρκεια πολεμικών περιόδων, σε  μακρινές περιοχές. 

Σύμμαχο και βοηθό για την προβολή και την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της ερευνάς του, προς κοινό όφελος, έχει το διαδίκτυο και συγκεκριμένα το faceboοκ όπου είναι και ο ιδιοκτήτης της γνωστής ιστοσελίδας "Aναμνήσεις Έθιμα Φυτειωτών", όπου διατίθεται πλούσιο ιστορικό και λαογραφικό υλικό....

***************

ΔΕΙΤΕ τη σελίδα: "Aναμνήσεις Έθιμα Φυτειωτών"

(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

 

http://xiromeronews.blogspot.gr

 

Διαβάστηκε 4547 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.