Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:22 πμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 22:51

«Αγία Σκέπη» και «Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων» στις εκδηλώσεις Μνήμης για τον Κερασοβίτη ήρωα Κώστα Βελή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την περασμένη Πέμπτη, 10 Μαΐου, έλαβε χώρα για άλλη μια χρονιά η εκδήλωση μνήμης στον Αγραφιώτη ήρωα Κώστα Βελή στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας.

Η εκδήλωση ήταν μια διοργάνωση του Δήμου Αγράφων και του «Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών Το Κραούλι».

Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριό όπου παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, η Δημοτική Αρχή και τα σχολεία. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία «Αγία Σκέπη» υπό την διεύθυνση της χοράρχου κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου και με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Η κ. Τασολάμπρου και η χορωδία ερμήνευσαν, στο πνεύμα της εκδήλωσης, κλέφτικα Σαρακατσάνικα τραγούδια των Αγράφων, ενώ το εξαίρετο χορευτικό τμήμα του «Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας» καταχειροκροτήθηκε και ξεσήκωσε στους παρευρισκόμενους.

Φωτό Κώστας Παραβατός 
agia-skepi-velidia-1 agia-skepi-velidia-2 agia-skepi-velidia-3 agia-skepi-velidia-4 agia-skepi-velidia-5 agia-skepi-velidia-6 agia-skepi-velidia-7 PAR_kerasochori_agiaskepi_0556 PAR_kerasochori_agiaskepi_0784 PAR_kerasochori_agiaskepi_1058 PAR_kerasochori_agiaskepi_1068 PAR_kerasochori_agiaskepi_1282

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1202 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.