Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 21:28

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 97 - Απριλίου 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο τεύχος 96 του ηλεκτρονικού περιοδικού "Πρασινο + Μπλέ" που κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2018 με βασικό θέμα σε αυτό το τεύχος τους Αγώνες Ποδηλασίας Lepanto xco r2 races.

Το μήνυμα του Υπεύθυνου Έκδοσης Τάσου Ξύδη σχετικά με τις πλαστικές σακούλες

Πιστεύουμε ότι το πλαστικό είναι η εύκολη και βολική λύση. Στην πραγματικότητα όμως, η εξάρτηση που έχουμε αναπτύξει με το πλαστικό μίας χρήσης έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είμαστε τόσο εθισμένοι που τα στατιστικά είναι τρομακτικά. Περίπου 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς. Στη Μεσόγειο πλαστικά υπολείμματα έχουν βρεθεί στο στομάχι ψαριών, πουλιών, χελωνών και θηλαστικών. Μόνο στις Ελληνικές θάλασσες το ποσοστό των πλαστικών απορριμμάτων φτάνει ακόμα και το 95%. Καθημερινά στη χώρα μας σερβίρονται κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ. Παράγουμε όλο και περισσότερα πλαστικά μίας χρήσης.Σημαντικό μέρος της λύσης είναι να αλλάξουμε κάποιες από τις καθημερινές συνήθειές μας και να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης, όπως επί παραδείγματι αντί για πλαστικές σακούλες πάρε τη δική σου επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για ψώνια, ξεδίψασε αποφεύγοντας πλαστικά μπουκάλια και καλαμάκια και την επόμενη φορά που θες να πάρεις καφέ ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα για έξω, πάρε μαζί σου ένα ποτήρι πολλαπλών χρήσεων. Διάλεξε τον τρόπο που σου ταιριάζει και ξεκίνα!

Ενδεικτικά θέματα  στην στήλη OIKOδράσεις

Αγώνες Ποδηλασίας Lepanto xco r2 races

Η περιοχή της Ναυπάκτου για μια ακόμα χρονιά θα βρεθεί στο επίκεντρο της ποδηλασίας. Το διήμερο 19 και 20 Μαΐου θα διοργανώσει δύο πολύ δυνατές και μοναδικές ποδηλατικές διοργανώσεις, τους διεθνείς αγώνες «2nd & 3rd Lepanto Cross Country bike UCI XCO C2 international races», που αποτελούν τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής ορεινής ποδηλασίας, για το 2018.

Let's Do it Greece

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας συντονιστήκαν στις 29η Απριλίου στο «Let’s do it Greece» , μια από τις μεγαλύτερες ταυτόχρονες περιβαλλοντικές δράσεις της χώρας.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ. Η συνεχιζόμενη απειλή

Πριν δύο μέρες διαβάσαμε πως εντοπίστηκε στις ακτές της Σαντορίνη το κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις από ειδικούς επιστήμονες διαπιστώθηκε πως το μεγαλόσωμο θηλαστικό βρήκε τραγικό θάνατο έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πλαστικού. Συνολικά βρέθηκαν στο στομάχι του άτυχου κήτους περισσότερα από 30 κιλά πλαστικού τα οποία προέρχονται πιθανότατα από πλαστικές σακούλες που δεν κατάφερε να αποβάλει από το πεπτικό του σύστημα με αποτέλεσμα η φάλαινα μήκους 9 μέτρων να πεθάνει από γαστρικό σοκ.

Ενδεικτικά θέματα  στην στήλη OIKOθέμα

Πυροπροστασία

Ξεκίνησε από 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, διάστημα που, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π), οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση πυρκαγιών καλούνται να είναι σε ετοιμότητα και να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ώστε να μη κινδυνεύσουν από τις πυρκαγιές και φέτος, δάση, περιουσίες και προπαντός ανθρώπινες ζωές.

ΟΙΚΟπροορισμοί : Ελατόβρυση. Η καρδιά της οφιονίας.

Η Ελατόβρυση βρίσκεται στην αριστερή όχθη του παραπόταμου Βοτσαΐτικου που χύνεται στον Εύηνο, ανάμεσα σε δύο χείμαρρους, στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς Ομάλια και σε υψόμετρο 867 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα περιλαμβάνονται σε αυτό το τεύχος


Μπορείτε τα διαβάσετε η να κατεβάσετε όλο το περιοδικό "Πρασινο+Μπλέ" απο τον παρακάτω σύνδεσμο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστηκε 1715 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 23:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.