Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:34 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 21:25

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Περιφερειακό Τμήμα Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Υπερκινητικές Διαταραχές και Διάσπαση Προσοχής στα παιδιά και στους εφήβους». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Παιδοψυχολόγος – Νευροψυχολόγος παίδων, Δρ. Σήφης Εμ. Κουράκης, ο οποίος δήλωσε σχετικά στη «Σ»:

«Οι υπερκινητικές διαταραχές και η διάσπαση προσοχής στα παιδιά και στους εφήβους σχετίζονται περισσότερο με το καθημερινό άγχος, το άγχος των εξετάσεων και της διαβίωσης, παρά με το σύνδρομο της διαταραχής της ελλειμματικής προσοχής» ανέφερε ο κ. Κουράκης. Παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα της ελλειμματικής προσοχής ξεχωριστά για τους έφηβους και τα παιδιά. Επιχειρήθηκε μια σύντομη αναφορά στον τρόπο αντιμετώπισης και στις τεχνικές αντιμετώπισης των συμπτωμάτων αυτών στην καθημερινότητα, αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης της απροσεξίας, της παρορμητικότητας και της υπερκινητικότητας, την αιτιολογία τους και πως είναι δυνατόν να βοηθηθούν με άμεσες πρακτικές παρεμβάσεις τα παιδιά που εμφανίζουν τα παραπάνω συμπτώματα. «Δεν πρέπει ποτέ να παρερμηνεύουμε τα συμπτώματα της υπερκινητικότητας και της ελλειμματικής προσοχής ούτε στα παιδιά, ούτε στους εφήβους, θεωρώντας πως είναι προβληματικά ή ότι χαρακτηρίζονται από μια απόκλιση σε βαθμό ασθένειας γιατί αυτό δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε ο κ. Κουράκης.

erithros-stauros (2)

erithros-stauros (1)

erithros-stauros (5)

erithros-stauros (4)

erithros-stauros (3)

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κώστας Μπόκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Ερυθρός Σταυρός είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση του κόσμου, έχει την μεγαλύτερη δράση σε πολλά κράτη όπως αποδείχθηκε και μέσα από την υποδοχή και την διαχείριση των προσφύγων. Σε τοπικό επίπεδο έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στους πλημμυροπαθείς το Ζευγαρακίου, με ειδικά κλιμάκια Σαμαρειτών που συνεισέφεραν με διανομή τροφίμων, νερού, αντλήσεις υδάτων κλπ. Η καθημερινή μας δράση είναι η διανομή τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες, η στήριξη μοναχικών ατόμων, ασθενών και άλλων που έχουν ανάγκη, η εκπαίδευση και κατάρτιση σε θέματα πρώτων βοηθειών, όπως έγινε πρόσφατα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, στήριξη του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» και άλλων φορέων και επιχειρήσεων. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν δημοσιοποιούμε όλες τις δράσεις μας, καθώς απευθυνόμαστε στον απλό πολίτη που βρίσκεται σε αδύναμη θέση. Εκεί είναι η ικανοποίηση, στην αθόρυβη δράση, γιατί είναι η εποχή που πρέπει να «ανθήσει» η αλληλεγγύη».

Ρεπορτάζ: Κώστας Χονδρός   

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1299 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.