Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:01 πμ
 
wm small
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 13:07

Πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις στην Κατοχή Οινιάδων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης δύο ακόμη έργων που αφορούν την τοπική κοινότητα Κατοχής.

Το πρώτο έργο αφορά την Πεζοδρόμηση δυτικής κάθετης και εξωραϊσμός ανατολικής κάθετης οδού της παραποτάμιας πλατείας, συνολικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν απομάκρυνση του φθαρμένου οδοστρώματος ώστε να διατηρηθεί το αρχικό υψόμετρο για την εξασφάλιση της ομαλής απορροής των ομβρίων, κατασκευή ρείθρων όπου χρειάζεται και επιστρώσεις με προκατασκευασμένους κυβόλιθους σκυροδέματος. Ακόμη θα γίνουν παρεμβάσεις όπου απαιτείται, όπως στα φρεάτια των ομβρίων. Επίσης θ’ αντικατασταθούν οι φθαρμένες πλάκες των πεζοδρομίων της πλατείας. Το έργο χρηματοδοτείται από τα Παρακρατηθέντα.

Το δεύτερο έργο αφορά την Πλακόστρωση και συντήρηση της πλατείας που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Κατοχής.

Οι εργασίες εδώ περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις των περιμετρικών δρόμων της πλατείας με ταυτόχρονες καθαιρέσεις του παλαιού οδοστρώματος και επιστρώσεις με χονδρόπλακες και κυβόλιθους. Επίσης, θα γίνουν καθαιρέσεις των σπασμένων μαρμάρινων πλακών επένδυσης των σκαλοπατιών περιμετρικά της πλατείας, απομάκρυνση των φθαρμένων επιχρισμάτων και των τσιμεντένιων καθιστικών τμημάτων.

Επίσης θα απομακρυνθούν οι φθαρμένες επιφάνειες επιχρισμάτων των τοιχείων της πλατείας και στη συνέχεια τα επιχρίσματα θα ανανεωθούν με νέα βαφή. Τέλος θα κατασκευασθούν νέα καθιστικά επάνω στην πλατεία.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 53.461 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ 2016.

 

Διαβάστηκε 1773 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.