Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:56 πμ
 
wm small
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 02:22

Aγρίνιο: K-17 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0 και «Αιώνιος» τελικός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Αιώνιος» τελικός για το πρωτάθλημα της Κ17! To γκολ του Μαυρουδή έκανε την διαφορά στον 2ο ημιτελικό του Αγρινίου με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 1-0 του ΠΑΟΚ και να περιμένει τώρα τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να «ανοίξει» την άμυνα του ΠΑΟΚ κάθετα, δίχως πάντως επιτυχία ως το πρώτο 20λεπτο. Τότε ήταν που ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να κρατήσει λίγο περισσότερο τη μπάλα και να δημιουργήσει τις δικές του στιγμές, αφού μέχρι εκείνο το σημείο υστερούσε δημιουργικά και σε επίπεδο κατοχής.

Η πρώτη αξιομνημόνευτη στιγμή του παιχνιδιού καταγράφεται στο 30’, όταν ο Τζαβίδας βρέθηκε σε θέση βολής δεξιά στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε σέντρα-σουτ, αλλά ο Ταλιχμανίδης έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ.

Ως το τέλος του πρώτου μέρους καμία εκ των δυο ομάδων δεν κατάφερε να «εμβολίσει» την αντίπαλη άμυνα, με τους παίκτες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια μετά από ένα ημίχρονο δίχως γκολ.

Στην επανάληψη πάντως, το «τριφύλλι» βρήκε τον τρόπο να πετύχει αυτό που έψαχνε και δικαιούταν, βάσει την εξέλιξης του αγώνα. Στο 57’ ο Τζαβίδας βρήκε με βαθιά κάθετη μπαλιά τον αμυντικό μέσο Μαυρουδή, που έκανε κίνηση… φορ, ξεκινώντας πάντως από θέση οφσάιντ. Παίρνοντας την κατάλληλη θέση στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, «κρεμώντας» τον Ταλιχμανίδη και «γράφοντας» το 1-0.

Έκτοτε ο ΠΑΟΚ έγινε σαφώς πιο επιθετικός, ωστόσο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τις πιθανότητές του με ουσιαστικές ενέργειες, πλην του σουτ που επιχείρησε στο 94’ ο Γρόσδης, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους πιτσιρικάδες του «τριφυλλιού» να πανηγυρίζουν τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε τη νίκη νωρίτερα απέναντι στην Ξάνθη (2-0).

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Σ. Συλαϊδόπουλος): Χατζηγιανάκης, Βαγιαννίδης, Παρασκευόπουλος, Καραγιάννης (90’ Αναστόπουλος), Σαντικάι, Μαυρουδής, Τζαβίδας (61’ Ζαγαρίτης), Αλεξανδρόπουλος (77’ Σπίνος), Σερπέζης, Αθανασακόπουλος (72’ Τσιμπόκας), Ηλιάδης (55’ Σαμαράς)

ΠΑΟΚ (Α. Αλεξιάδης): Ταλιχμανίδης, Καραμπέρης (76’ Σαπουτζής), Βουτσάς, Ατμαζίδης (68’ Καλουτσικίδης), Πουρναράς (63’ Τάχατος), Μουτζούρης, Βρακάς (65’ Τσάκαλος), Γρόσδης, Κορέας, Θεοδωρίδης, Σπαρτιάτης (64’ Αβεντισιάν)

 
Διαβάστηκε 1554 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.