Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 18:49

Οι Απόστρατοι του Αγρινίου γιόρτασαν την Προστάτιδά τους Αγία Ειρήνη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με θρησκευτική κατάνυξη οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, γιόρτασαν την προστάτιδά τους Μεγαλομάρτυρα Αγία Ειρήνη το Σάββατο 5 Μαϊου 2018. Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Αγρινίου. Τελέστηκε θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Ο Πανοσιολογιότατος εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναφέρθηκε στο βίο και τα μαρτύρια που υπέστη η Αγία για τη Χριστιανική της πίστη.

Ευχήθηκε υγεία και ευχαρίστησε τους Απόστρατους Αστυνομικούς για την κοινωνική τους προσφορά.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ. Χριστίνα Σταρακά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κ. Βασίλειος Φωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου κ.κ. Μαρία Παπαγεωργίου και Όλγα Σαλακίδου-Πιστιόλη, ο εκπρόσωπος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Υπολοχαγός κ. Τσίγκας, ο αναπληρωτής Διοικητής του  Κλιμακίου Φύλαξης του Αεροδρομίου Αγρινίου Σμηναγός κ. Κωνσταντίνος Χουλιάρας, ο εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Α/Δ κ. Παπανικολάου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλ/νίας Πύραρχος κ. Μπόκας Χριστόφορος, ο Διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου Επιπυραγός κ.  Πετράκης Ευστάθιος, ο Διοικητής του Τ.Τ. Αγρινίου Α/Υ κ. Ντζιακώστας Μιχαήλ, ο Διοικητής του Τ.Α.Ε. Αγρινίου Α/Υ κ. Νταλαπέρας Θεόδωρος, ο Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας Α/Β κ. Κόκκιος Δημήτριος, ο Διοικητής του Α.Τ. Εμπεσού Υ/Α κ. Ράπτης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ Ακαρνανίας Αντώνιος Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Ακαρνανίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Κώστας Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ νομού Αιτωλ/νίας Αντ/ρχης ε.α. κ. Τσάντζαλος Περικλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλ/νίας κ. Σιδηρόπουλος Δημοσθένης, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Αιτωλ/νίας κ. Σαψάκης Γεώργιος, Απόστρατοι Στρατηγοί των Ε.Δ. και Σ.Α., πλήθος μελών του Συλλόγου με τις οικογένειές τους και φίλοι των Αποστράτων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτριος Τσούνης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία και την απερίγραπτη αγάπη των Αποστράτων για την Αγία Ειρήνη και ευχήθηκε η προστάτιδα να χαρίζει υγεία και ειρήνη. Ανέφερε ότι ο Σύλλογος το έτος 2018 γιορτάζει τα 70 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας του, επιδεικνύοντας πλούσιο κοινωνικό έργο στην πόλη του Αγρινίου και την ευρύτερη περιοχή.

Χαιρετισμό και ευχές στην εκδήλωση απηύθυνε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και βράβευση με την εικόνα της Προστάτιδας στους Προέδρους των Συλλόγων Ποντίων Αιτωλ/νίας <<Δημήτρης Ψαθάς>> και Παγκρητίου Συλλόγου Αιτωλ/νίας, Αστυνομικών σε ενεργεία για την προσφορά τους στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.

apostratoi-agia-eirini (1)

apostratoi-agia-eirini (2)

apostratoi-agia-eirini (3)

apostratoi-agia-eirini (4)

apostratoi-agia-eirini (5)

apostratoi-agia-eirini (6)

apostratoi-agia-eirini (7)

apostratoi-agia-eirini (8)

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 2328 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.