Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 17:59

Επιτροπή Αξιολόγησης στη Δυτική Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδρίασε την  Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 η  Εκτελεστική Επιτροπή της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα.  Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνεδρίαση  ήταν και η Ημέρα Αξιολόγησης του EER.

Ανοίγοντας τη διαδικασία ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η επίσκεψη της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών  η οποία  θα γνωρίσει από κοντά τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας και ως οικοσύστημα καινοτομίας.

Στο πλαίσιο αυτό,  παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης των αξιολογητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Πάτρα στις 30 Μαΐου, προκειμένου να προχωρήσουν σε αποτίμηση των δράσεων που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017.

Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Μάρκου Μάρκουλα.  Θα συμμετέχουν  ακόμη, ο Κεράν Μακαρθι μέλος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και μέλος της Πλατφόρμας Παρακολούθησης της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», ο Ερντμουθ Κλαέρ αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού δικτύου Πόλεων και Περιφερειών (REVES), ο Ρομάν Ντελ Γκροσό επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος Οικονομικής Ανάπτυξης – Καινοτομίας – Εξωστρέφειας  της Περιφέρειας Ιλ Ντε Φρανς (EER 2018), ο Ρόναλντ Ρεντλ επικεφαλής του Γραφείου Βρυξελλών της Περιφέρειας Στίρια (EER 2013) και ο Μπερτ Κούμπι επικεφαλής της Γραμματείας της Επιτροπής «Οικονομική Πολιτική (ECON)» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Κατά την παραμονή τους στην Πάτρα πρόκειται να επισκεφτούν το Επιστημονικό Πάρκο, το  ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, τη Βιομηχανική Περιοχή, το εργοστάσιο της CBL Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη.

Στη συνεδρίαση της «Συμμαχίας»  συμμετείχαν ως εκπρόσωποι των Φορέων – Μελών, οι Πρόδρομος Προδρομίδης (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών – ΚΕΠΕ), Nίκος Κοτσώνης (ΣΕΒΠ&ΔΕ), Θεόδωρος Τσούμπελης και Νικολίτσα Αθανασοπούλου (Επιμελητήριο Αχαΐας), Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστήμιο Πατρων), Δημήτριος Τραχύλης (Επιστημονικό Πάρκο Πατρών), Βασίλειος Μπουργανός (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), Γιώργος Βαγενάς (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδας) Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος (Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη), όπως επίσης εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Ελένη Σπυράκη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της ΠΔΕ Σπύρος Παπασπύρου.

 

Διαβάστηκε 970 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.