Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:09 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 17:36

Αγρίνιο: Συνάντηση του Γ. Παπαναστασίου με την Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την πρόοδο του προγράμματος  «Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων»  ΕΣΠΑ 2014-2020  συζήτησαν ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με  τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ  Δρ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ Δρ. Αντώνιο Γκανά,  την Επιστημονικά  Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΠΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Δρ. Αθανασία Δημητρίου  και τον  Βελισάριο Καραγκούνη, επιστημονικά υπεύθυνο της θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλοακαρνανία. 

Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου ενημέρωσε την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που ορίζει την συμμετοχή του Δήμου στην δημιουργία του Πολυδύναμου κέντρου, ενός  κέντρου θεραπείας εξαρτήσεων πλην ηρωίνης, για εφήβους και ενήλικες,  το οποίο θα επανδρωθεί  με 9  εργαζόμενους.

Ακόμη προβλέπεται η  δημιουργία Κινητής Μονάδας για την αντιμετώπιση χρήσης και κατάχρησης οινοπνεύματος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και παρεμβάσεις δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας στο φοιτητικό πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας. Η Κινητή Μονάδα  θα έχει έδρα το κέντρο πρόληψης  «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και  θα καλύπτει όλη την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενώ  θα στελεχωθεί με 4 υπαλλήλους. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου πρόκειται για δύο δομές που θα καλύψουν ένα μεγάλο κενό ενώ  η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία χρόνια  και ο συνολικός προϋπολογισμός 780.000 €.

Διαβάστηκε 1099 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.