Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:16 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 17:32

Δράσεις Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου είχαν την ευκαιρία, στα πλαίσια της δικτύωσης και δημοσιοποίησης του έργου της δομής, να συναντηθούν με το συγγραφέα του θεατρικού έργου «MAIDen» , κ. Γιώργο Νικολαΐδη και την πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτιδα της παράστασης κα Ξανθοπούλου Ζωή και αντάλλαξαν απόψεις που αφορούν την έμφυλη βία.

Αμφότεροι συζήτησαν την προοπτική μελλοντικής συνεργασίας με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την εκπαίδευση της κοινότητας μέσω βιωματικών δράσεων και καλλιτεχνικών παρεμβάσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο καλλιτέχνες στέκονται αρωγοί γενικότερα  στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας αλλά και ειδικότερα του έργου του Ξενώνα. 

Το κείμενο που ανέβηκε στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου είναι το πρώτο μέρος του έργου “Maid Mom Made Mermaid” του Γιώργου ΝικολαΪδη. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ SYN στο Εδιμβούργο. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε με επιτυχία στο θέατρο 104 και στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων για την Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας των γυναικών. Η παράσταση ανέβηκε τον Ιανουάριο του ’18 στη Βαρκελώνη (θεάτρο Nau Ivanow).

Έχει  περιοδεύσει στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Τ) και στην Πάτρα (Θέατρο Act) κι έκλεισε τον κύκλο των παραστάσεων στην πόλη μας. Επίσης το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Κ.Ε.Θ.Ι.

 

Διαβάστηκε 995 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.