Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:09 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 23:52

Φτηνή ήττα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυο ολέθρια λάθη έκαναν το 1-0, 1-2…

Τα δείγματα στα φιλικά του καλοκαιριού δεν ήταν καλά. Χωρίς νίκη και με μέτριες εμφανίσεις,  ο αλλαγμένος σε πρόσωπα προπονητή και παικτών  και ριζικά ανανεωμένος Παναιτωλικός καλούταν σήμερα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος να απαντήσει στα ερωτήματα και τις αμφιβολίες που ήταν πολλές όσον αφορά τόσο για την εικόνα και τις δυνατότητες της φετινής ομάδας όσο και για το αν θα μπορούσε τελικά να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό, μια μεγάλη ομάδα που του… έλαχε στο δρόμο του στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

Απαντήσεις – σε πρώτη φάση- δόθηκαν και ήταν περισσότερο θετικές. Θετικό αποτέλεσμα όμως δεν ήρθε και η νίκη στο μισό της διαδρομής του αγώνα που κρατούσαν στα χέρια τους οι γηπεδούχοι μετατράπηκε σε μια φτηνή ήττα με τα ατομικά λάθη να κοστίζουν τον ένα ή ακόμη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

p900_9Οι περίπου πέντε χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο κλουβί της Προυσσιωτίσης (εν μέση ηχηρής απουσίας των οργανωμένων…), δημιούργησαν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά όπου οι παίκτες του Πόντες φαινόταν κάπως… τρακαρισμένοι (με πρώτο και καλύτερο τον Στεφανάκο), πάτησαν μπάλα, έβγαλαν φάσεις, κοίταξαν στα μάτια τον Παναθηναϊκό και πήραν τα ηνία του αγώνα σε ένα παιχνίδι που ούτως ή άλλως ως το ημίωρο δεν είχε την πολύ μεγάλη φάση είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά.

Ο Μάκος πάντως δέσποζε στο χώρο του κέντρου ενώ πίσω οι Κούσας και Παπάζογλου έδειχναν να τα πηγαίνουν περίφημα και μπροστά ο Μαρκόφκι από πολύ νωρίς άρχισε να δείχνει τα δείγματα γραφής του όπως και ο Ουάρντα που μπήκε με περισσό.. θράσος στο ματς! Ήταν αυτός μάλιστα που λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου κέρδισε το πέναλτι (από σπρώξιμο του Ταυλαρίδη), με τον Στιλ να λέει στην αρχή «όχι» στον Πάουλο και ο Κάπελ σαν τρέιλερ ερχόμενος από πίσω να ανοίγει το σκορ.

pao900_1Ο Ολλανδός (που είχε επίσης εξαιρετική παρουσία στο ματς) λίγο μετά παρά λίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Στιλ να κρατάει στο παιχνίδι τους πράσινους πραγματοποιώντας δύσκολη επέμβαση και κινούμενος μάλιστα στην αντίθετη κατεύθυνση από την πορεία της μπάλας!

Δυναμικά όπως αναμενόταν ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το δεύτερο μέρος και ο Μπεργκ μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξή του έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τη σέντρα του Νάνο. Λες και αυτή η φάση ήταν κάτι σαν… προειδοποιητική βολή από τους πράσινους που είχαν πάρει από το ξεκίνημα μέτρα στο τερέν ψάχνοντας την ισοφάριση η οποία όμως τελικά δεν ήρθε από κάποια δική τους οργανωμένη προσπάθεια αλλά από το πρώτο ολέθριο λάθος του Στεφανάκου που προσπαθώντας να βγάλει την ομάδα του σε γρήγορη κόντρα έδωσε ουσιαστικά… πάσα με τα χέρια στον Μπεργκ που δεν το πολυσκέφτηκε, πάσαρε στον αμαρκάριστο Καρέλη που από κοντά ισοφάρισε.

900pa_21Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός προσπάθησε – και κατάφερε εν πολλοίς- να συνέλθει από το αναπάντεχο σοκ, έφερε το παιχνίδι ξανά σε ισορροπία, έφτιαξε κάποιες φάσεις που θα μπορούσε ξανά να πάρει το προβάδισμα και όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος η ισοπαλία έδειχνε ως το πιο πιθανό (και ίσως πιο δίκαιο) αποτέλεσμα μιας και ούτε ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι μπορεί ουσιαστικά να απειλήσει.

Οι μεγάλες ομάδες όμως έχουν ακριβώς αυτό, ότι δε συγχωρούν το παραμικρό λάθος, πόσο μάλλον τα τραγικά. Και όσο τραγικό ήταν το λάθος του Στεφανάκου στην ισοφάριση περίπου το ίδιο ήταν και του (πολύ καλού έως τότε) Κούσα που στην προσπάθειά του να αποκρούσει μια μακρινή μπαλιά με το κεφάλι, ουσιαστικά την έστρωσε στον «φονιά» σουηδό επιθετικό του Παναθαναϊκού που νίκησε εύκολα στο τετ – α- τετ τον Στεφανάκο χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

900p_29Στο φινάλε ο Στιλ με μια ακόμη εξαιρετική επέμβαση στο διαγώνιο σουτ του Ρουσκουσέδα υπενθύμισε το τι σημαίνει πολύ καλός τερματοφύλακας και εν τέλει οι πράσινοι έφυγαν από το Αγρίνιο με μια ανέλπιστη νίκη εκμεταλλευόμενοι τα δώρα του Παναιτωλικού, χωρίς να είναι καλύτεροι από αυτόν και χωρίς σε καμία περίπτωση να θυμίζουν την ομάδα – οδοστρωτήρα που πέρασε πέρυσι από το Αγρίνιο, έστω κι αν σήμερα ήταν ματς πρεμιέρας με τις ομάδες γενικώς ακόμη να ψάχνονται και να μην έχουν βρει τα πατήματά τους.

Εν κατακλείδι, ο Παναιτωλικός σήμερα και τηρουμένων των αναλογιών εξέπληξε ευχάριστα με την εικόνα του (όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί παρουσιάστηκε ανώτερος των προσδοκιών), αδίκησε όμως τον ίδιο του τον εαυτό και δώρισε απλόχερα τη νίκη στον αντίπαλό του.

Ατομικά ο Στεφανάκος φάνηκε από την πρώτη… επαφή ότι δεν πατάει καλά, έδειχνε να έχει περίσσιο τρακ και είχε πολλές ασταθείς αποκρούσεις σε εύκολες φάσεις ενώ ευθύνεται αν μη τι άλλο απόλυτα για το γκολ της ισοφάρισης. Το δίδυμο Κούσα – Παπάζογλου τα πήγε για πρώτο ματς πολύ καλά, ο αρχηγός όμως φρόντισε να… ακυρώσει εν ολίγοις την καλή του παρουσία με το λάθος του στο δεύτερο γκολ ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να είναι και… ήρωας αν ο (οφσάιντ) Μαρκόφσκι δεν έβαζε το πόδι του σε δική του κεφαλιά στο πρώτο μέρος με τη μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα! Τερτίπια της στρογγυλής θεάς…

Τα δυο μπακ δεν τα πήγαν άσχημα, περισσότερο ο Κέβιν είχε κάποιο «θέμα» από την πλευρά του στο αμυντικό κομμάτι με τους πράσινους να βγάζουν κάποιες επικίνδυνες σέντρες ενώ στο χώρο του κέντρου δέσποζε η παρουσία του Μάκου που έκανε τρομερό ματς όντας πανταχού παρών. Η αναγκαστική του αλλαγή στο 75’ κόστισε στην ομάδα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα. Λίγα πράγματα από τον Ντάνι Μπεχαράνο, με κάποιες καλές εκλάμψεις ο Πάουλο, θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους. Πολύ καλή η παρουσία του Ουάρντα ειδικά με τη μπάλα στα πόδια και στο «ένας εναντίον ενός» ενώ τρομερό ματς έκανε ο σκόρερ Κάπελ που έτρεχε συνέχεια πάνω κάτω, ήταν μέσα στις φάσεις, είχε την οξυδέρκεια να βγει πρώτος στη μπάλα και να σκοράρει μετά το άστοχο πέναλτι του Πάουλο και βοήθησε και στο αμυντικό κομμάτι. Τέλος τρομερό ματς έκανε ο Μαρκόφσκι,έδωσε και κέρδισε πάρα πολλές μάχες, φόρτωσε τους αντιπάλους του με κίτρινες κάρτες και για πρώτο παιχνίδι δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ντεμπούτο. Αν δεν ήταν και οφσάιντ στη φάση του ακυρωθέντος γκολ θα τα είχε κάνει όλα σχεδόν τέλεια!

Οι αλλαγές των Καμαρά, Ρουσκουσέδα και Βιγιαφάνιες δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω, μιας και ούτως ή άλλως ο χρόνος συμμετοχής τους δεν ήταν αρκετός.

Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου με την ένσταση ότι θα μπορούσε να δώσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ταυλαρίδη στη φάση του πέναλτι.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78′ Ρουσκουσέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (74′ Καμαρά), Ουάρντα (86′ Βιγιαφάνιες)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (74′ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74′ Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ (83′ Καλτσάς).

Εισιτήρια: 4.160

                                                                                                                       Π.Κ.

Δείτε φωτό  ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ 

1

6

1234567

7

8

9

10

11

12345

2

3

4

5

6

7

8

91110

πηγή: http://agrinionews.gr 

Διαβάστηκε 4172 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.