Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:01 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 09:53

Το θεατρικό έργο «Αγγέλα» από το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου στον Πειραιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή, 4 Μαίου 2018, ώρα 07.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου (οδός Καραίσκου 104-Πειραιάς), η θεατρική ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου θα παρουσιάσει το σπουδαίο έργο ”Αγγέλα” του αξέχαστου συγγραφέα Γιώργου Σεβαστίκογλου (1913-1990), συζύγου της δημοφιλούς πεζογράφου Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία και γενική επιμέλεια του συναδέλφου Χρήστου Παναγιώτου (φιλόλογου του σχολείου).

Η «Αγγέλα» είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας. Γράφτηκε στη Μόσχα το 1957 και παίχτηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1964. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχει ανεβαστεί σε πολλά θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Γιώργος Σεβαστίκογλου τροφοδότησε τα Νεοελληνικά Γράμματα με σημαντικό συγγραφικό, μεταφραστικό και σκηνοθετικό έργο, συνδυάζοντας πάντα καλλιτεχνική δημιουργία και κοινωνική ευθύνη. Η συνολική του διαδρομή ανακαλεί δραματικές ιστορικές μνήμες της νεότερης Ελλάδας που διαποτίζουν κάθε πτυχή της πνευματικής του κατάθεσης και σφραγίζουν τις θεωρητικές του αναζητήσεις. Συμμετείχε στον ιδρυτικό πυρήνα του «Θεάτρου Τέχνης» και έγραψε τα θεατρικά έργα: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Κωνσταντίνου και Ελένης, Να λευτερώσουμε τους Αλυσσομένους, Η Μαρούσω η Βαγγέλαινα, Σε Μαρμαρένια Αλώνια , Αγγέλα , Ο Θάνατος Βασιλικού Επίτροπου.

Σημειώνουμε ότι την πολιτιστική αυτή προσπάθεια του 4ου Λυκείου της πόλης μας υποστηρίζει υλικά και ηθικά ο Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά, στον οποίο προίσταται ο Αγρινιώτης ιερέας π. Ιωάννης Παναγιώτου, Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Πειραιώς και Φαλήρου. Προσκαλούνται οι φίλοι της Θεατρικής Παιδείας και οι Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας να τιμήσουν με την παρουσία τους τη θεατρική παράσταση.

(Είσοδος Ελεύθερη)
Του Παναγιώτη Δρέλλια, Μαθηματικός(4ο ΓΕΛ Αγρινίου)-πτυχ. ΦΠΨ-MSc Φιλοσοφίας

agriniopress.gr

 

 

Διαβάστηκε 1876 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.