Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:32 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 19:11

Άφαντο το νέο Α21 για το επίδομα παιδιού 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καθυστερεί η έναρξη – Δύσκολη η β΄δόση για πάνω από τις μισές οικογένειες.

Ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από την ημέρα που άνοιξε το TAXISnet καθώς και το προς το παρόν «άφαντο» νέο Α21 θα είναι οι αιτίες της μη πληρωμής περίπου πάνω από τους μισούς σε σχέση με πέρσι, δικαιούχους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του dikaiologitika.gr, θα είναι πολύ δύσκολη η εξίσωση που πρέπει να λύσει το υπουργείο Εργασίας και ιδιαίτερα ο νεοσύστατος ΟΠΕΚΑ, με την μέχρι τώρα καθυστέρηση της έναρξης υποβολής του νέου Α21, αλλά και με την πορεία των φορολογικών δηλώσεων αφού μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 58.000.

Στόχος του ΟΠΕΚΑ ήταν η διαδικασία να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό έτσι ώστε στη β’ καταβολή της δόσης της συγκεκριμένης παροχής, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαϊου, να έχει εκκαθαριστεί η πρώτη «φουρνιά» καινούργιων αιτήσεων. Κάτι όμως που δεν έχει γίνει ακόμη και σήμερα.

Επίσης δεν έχει γίνει γνωστή η κρίσιμη ημερομηνία που θα ληφθούν υπόψη οι εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις και τα Α21 που θα έχουν «προλάβει» να υποβληθούν κάτι που σημαίνει ότι με τον ρυθμό που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις δύσκολα θα έχουν υποβάλλει μέχρι τις 20 Μαίου (ημερομηνία που υποθετικά θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση ώστε να γίνει η πληρωμή μέχρι τέλος του μήνα), λίγο πάνω από 230.000 δικαιούχοι.

Το νούμερο αυτό προκύπτει λαμβάνοντας υπόψη ότι μέσα σε μια εβδομάδα από την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων και λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες από το διάστημα πληρωμής της β΄δόσης σύμφωνα και με τα παρακάτω στοιχεία που παρουσιάζουν τα dikaiologitika.gr, σε 4 εβδομάδες από σήμερα, θα έχουν υποβληθεί το πολύ 230.000 φορολογικές δηλώσεις, εφόσον δεν αυξηθεί δραματικά ο ρυθμός υποβολής.

opke1opke2

Ο αριθμός αυτός όμως, δεν θα αφορά δηλώσεις αποκλειστικά από δικαιούχες οικογένειες, αφού δεν είναι γνωστό πόσες αφορούν φορολογούμενους με τέκνα που καλύπτουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Κάτι που σημαίνει και να αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής με την έναρξη του Α21 το νούμερο δεν θα απέχει πολύ από τις εκτιμήσεις μας.

Υπενθυμίζεται ότι, το νέο επίδομα παιδιού ξεκίνησε να καταβάλλεται από τις 29 Μαρτίου, όταν και δόθηκε η α΄ δόση σε 727.265 οικογένειες. Νούμερο που θα απέχει πολύ από αυτούς που θα πληρωθούν την β΄δόση. Οι δικαιούχοι της α΄δόσης όπως είναι γνωστό, προέκυψαν με βάση όσους είχαν επιλεχθεί πέρσι για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, τα οποία αντικατέστησε φέτος, το επίδομα παιδιού.

Αν καθυστερήσει και άλλο η έναρξη υποβολής των νέων Α21 και δεν προστρέξουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν δηλώσεις και Α21, υπάρχει ο κίνδυνος να πληρωθούν ακόμη και κάτω των 200.000 δικαιούχων. Όσοι ολοκληρώσουν την υποβολή μετά την «κρίσιμη» αλλά άγνωστη ημερομηνία υπολογισμού των εκκαθαρισμένων Α21, θα αναμένουν να πληρωθούν τον Ιούλιο μαζί με την γ΄δόση κάτι που σημαίνει οτι οικογένειες που έχουν πρακτική ανάγκη ίσως στερηθούν και τα προς το ζην.

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 1774 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.