Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  4:23 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 17:40

Αγρίνιο: Ενδιάμεση ελπίδα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευελπιστούν σε ανάκαμψη της αγοράς κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι έμποροι του Αγρινίου

Ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη 2 Μαΐου

Από την Τετάρτη 2 Μαΐου έως και την Τρίτη 15 Μαΐου θα διαρκέσει η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα της Αιτωλοακαρνανίας, βάσει της νομοθεσίας νόμου και σύμφωνα με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου τονίζουν πως: «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης».

Στην περιοχή του Αγρινίου ουδέποτε κατά το παρελθόν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν απέδωσαν στους εμπόρους, με την ελπίδα ωστόσο να πεθαίνει… τελευταία.

Η γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Χάιδω Παπαζήση, τόνισε σε γενικό πλαίσιο σχετικά με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι προαιρετικές. Οι κανονικές εκπτώσεις ξεκινούν την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου. Οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς και να αναζητούν τα καρτελάκια που αναγράφεται η τιμή της έκπτωσης και η τιμή πριν την έκπτωση. Στο ενδεχόμενο παραπόνων και καταγγελιών υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς που ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί».

xaido-papazisi
Η Γενική Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Χάιδω Παπαζήση

Η κ. Παπαζήση αναφέρθηκε και στα στοιχεία που έχουν προκύψει για την τοπική αγορά σχετικά με τον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων. «Από την αρχή που ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην περιοχή δεν απέδωσαν. Βρισκόμαστε στην αρχή νέας σεζόν, οι επαγγελματίες παρέλαβαν τα νέα τους προϊόντα πριν λίγες μέρες, συνεπώς είναι σχεδόν αδύνατο να τα δώσουν με έκπτωση 50% που θέλει ο κόσμος, καθώς ακόμη δεν τα έχουν ξεχρεώσει. Αυτός είναι και ο λόγος που αδυνατούν οι περισσότεροι έμποροι να προβούν σε εκπτώσεις της τάξεως του 50% και άνω».

Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα και προσδοκία στην τοπική αγορά, πως στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκπτώσεις θα υπάρξει δουλειά, καθώς από την αρχή του 2018 σε καμία περίοδο, εκπτωτική ή εορταστική, δεν καταγράφηκε η αναμενόμενη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου. Η κ. Παπαζήση σημείωσε: «το Πάσχα ήταν μια κακή περίοδο για τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου. Υπάρχει ελπίδα ότι οι καταναλωτές θα κάνουν τις αγορές που δεν μπόρεσαν να κάνουν τότε».

Ακόμη και όσοι ψωνίζουν, όπως επισημαίνει η κ. Παπαζήση, δεν διαθέτουν τα ίδια χρήματα με όσα διέθεταν στο παρελθόν. «Οι ανάγκες πάντα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να καλυφθούν. Επιπροσθέτως πάντα τίθενται προτεραιότητες. Οι περισσότεροι καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών τους, συνεπώς, υπάρχει μια κάποια κίνηση στα καταστήματα με παιδικά ρούχα, αλλά στον αντίποδα δεν υπάρχει κίνηση στα ανδρικά, τα παπούτσια, ακόμη και στα τρόφιμα».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1543 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα