Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 17:40

Νέα συνεδρίαση της επιτροπής για τα Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, νέα συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει αναλάβει να συντάξει την πρόταση του Δήμου σχετικά με την προώθηση της βιωματικής εκπαίδευσης και την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν ο αν. Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Αντώνιος Μπαρμπετάκης, ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Κωνσταντίνος Κατσαρός, η προϊσταμένη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κυρία Όλγα Γιαννοκογεώργου και ο Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου Δημήτρης Τσάμης.

   Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιος Σκαρμούτσος αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες και σημεία των Βιωματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, καθώς -όπως είπε -τα οφέλη από την πρωτοβουλία είναι πολλαπλά είτε για τους μαθητές που μέσω αυτών των δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την περιοχή και να την γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπο, είτε για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο οποίος θ αποτελέσει σημείο ενδιαφέροντος και ευρύτερης επισκεψιμότητας.

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν προτάσεις ενώ συναποφασίσθηκαν οι θεματικοί άξονες και η στοιχειοθεσία των βιωματικών προγραμμάτων εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα όσα προτάθηκαν η θεματολογία αφορά τους άξονες της Νεώτερης Ιστορίας, του Πολιτισμού, της Πολιτικής Παιδείας, του Περιβάλλοντος και των Αρχαιολογικών χώρων στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Η επόμενη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την 7η Μαΐου, θα περιλαμβάνει τον ορισμό της φόρμας πάνω στην οποία θα αναλυθούν τα συγκεκριμένα προγράμματα με κάθε λεπτομέρεια. Τα προγράμματα που προτίθεται να υλοποιήσει η Επιτροπή, δεν αφορούν αντικείμενα δράσης άλλων πρωτοβουλιών πού ήδη υλοποιούνται από φορείς.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

   Το πρωί σήμερα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και ο κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου, όπου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές του από την κυρία Γιαννακογεώργου. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν επίσης τα παιδιά και οι παιδαγωγοί του 1ου Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα κατάλληλα διαμορφωμένο για την Λιμνοθάλασσα.

Διαβάστηκε 634 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.