Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:38 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 18:09

Αρχισε (και πάλι) Αγρίνιο να θυμίζει...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός συμπλήρωσε 483 αγωνιστικά λεπτά με μηδέν παθητικό στο «σπίτι» του και δείχνει να εκμεταλλεύεται ξανά τον παράγοντα έδρα.

Ο Παναιτωλικός είναι διαχρονικά ομάδα έδρας και πολλές φορές που βρέθηκε χαμηλά, ήταν απόρροια της κακής του βαθμολογικής συγκομιδής στο Αγρίνιο. Ακόμη και φέτος μπορεί οι πρόσφατες εκτός έδρας ήττες σε Ριζούπολη, Ξάνθη, Λάρισα να τον έθεσαν εκτός «μάχης» για την πεντάδα, όμως αν είχε «καθαρίσει» παιχνίδια όπως με τον Απόλλωνα ή είχε κερδίσει τον Λεβαδειακό, θα μιλάγαμε τώρα σε άλλη βάση. 
Βέβαια με τα «αλλά» δεν γίνεται δουλειά. Οτι γράφει δεν ξεγράφει. Εσχάτως όμως το Αγρίνιο παρουσιάζεται και πάλι ως έδρα «μπετόν» και αυτό είναι ένα «μήνυμα» ενόψει της επόμενης σεζόν. Οχι μόνο γιατί τα «καναρίνια» έχουν τέσσερις σερί νίκες, αλλά επειδή σε αυτές κράτησαν το μηδέν παθητικό και παράλληλα, στα έξι τελευταία τους εκεί ματς παρουσιάζονται ως τα «αφεντικά». 
Μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ (4-1), ακολούθησε το 1-1 με τον Πανιώνιο. Σε ένα παιχνίδι όπου οι «κυανοκίτρινοι» έλεγχαν τον ρυθμό, άνοιξα το σκορ (25' Μοράρ) και δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 81' και στη μοναδική τελική των «κυανέρυθρων». 
Ακολούθησε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, όπου και πάλι ήταν καλοί, έβγαλαν φάσεις και τελικά «λύγισαν» στο 87' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Φάση όπου ακόμη και τώρα δεν παίρνουμε όρκο ότι υπήρξε παράβαση. 
Το απόλυτο σερί ξεκίνησε με το 3-0 επί του Πλατανιά (Ρόσα 2, Τσοκάνης), όπου ο Παναιτωλικός κυριάρχησε και δέχθηκε μόλις τρεις τελικές από τους Κρητικούς. Οι οποίοι τότε δεν είχαν βαρέσει ακόμη διάλυση. Σίγουρα ήταν υπό κατάρρευση, όμως τα πράγματα για εκείνους δεν ήταν τόσο τραγικά, όσο παρουσιάζονται τώρα. 
Στο 1-0 κόντρα στην Κέρκυρα η ομάδα πλέον άρχισε να δείχνει και χαρακτήρα. Για όσους θυμούνται δεν ήταν καλή, αλλά πήγε το ματς στα μέτρα της, βρήκε ένα γκολ και με κυνισμό πήρε το αποτέλεσμα.  Οπως συνέβη και κόντρα στον ΠΑΣ (1-0), όπου καλούνταν να διαχειριστεί δύο σερί ήττες (Ριζούπολη, Ξάνθη), το έπραξε και κράτησε «άσφαιρο» τον Κόντε. 
Το... κερασάκι στην τούρτα ήταν το 1-0 επί της Λαμίας, σε μία αναμέτρηση όπου έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, κυριάρχησε, δεν απειλήθηκε και με υπομονή, έφτασε στο γκολ που της έδωσε τους τρεις βαθμούς.
Πλέον μαζί με τις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός διατηρεί το μηδέν στο «σπίτι» του για 483', ενώ στους έξι τελευταίους του εκεί αγώνες δέχθηκε μόλις 31 τελικές, κατά μέσο όρο έξι σε κάθε αναμέτρηση.
Υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να ειπωθεί πως... άρχισε και πάλι Αγρίνιο να θυμίζει. 
 
Διαβάστηκε 788 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.