Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 18:35

ΕΕΔΕ: Την ερχόμενη Παρασκευή σεμινάριο «Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» στην Πάτρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενόψει του νέου Γενικού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα την «Πρακτική Εφαρμογή του Κανονισμού GDPR 2016/679 - Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Το σεμινάριο, διάρκειας 12 ωρών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 (17.00 – 21.00) και το Σάββατο, 28 Απριλίου (09.00 – 17.00) στις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕ στην Πάτρα, Πλατεία Πίνδου 1, Γούναρη & Αγ. Ανδρέου.

Το νέο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συν-διαμορφώνεται από δύο νέες Οδηγίες και έναν Κανονισμό, ο οποίος αντικαθιστά την ισχύουσα οδηγία για την προστασία των δεδομένων και καθίσταται υποχρεωτικός για όλες τις χώρες της ΕΕ.  Ο Κανονισμός τίθεται σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου 2018.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δοθεί στους καταρτιζόμενους η δυνατότητα να:

  • Κατανοήσουν τις βασικές αρχές Προστασίας Δεδομένων.
  • Είναι σε θέση να προετοιμάσουν την εταιρεία τους για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του νέου Γενικού Κανονισμού.
  • Ελέγχουν, αξιολογούν και εφαρμόσουν αποτελεσματικά τη λειτουργία ενός Συστήματος Προστασίας Δεδομένων για όλα τα Εταιρικά Δεδομένα.

Η θεματολογία του σεμιναρίου διαμορφώνεται σε 8 θεματικές ενότητες :

  • Ανάλυση του νέου θεσμικού πλαισίου συλλογής και επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων (Personal Data) και οι νέες αλλαγές.
  • Πρακτικές επιπτώσεις του νέου Κανονισμού.
  • Κίνδυνοι επί της «Μη Συμμόρφωσης», του Υπεύθυνου και του Εκτελούντος της επεξεργασίας των δεδομένων.
  • Αναγκαίες προσαρμογές των πολιτικών συλλογής και διαβίβασης προς Τρίτους - προς αποφυγή επιβολής υψηλών προστίμων.
  • Ανάλυση εννοιών τεχνολογικής και νομικής διάστασης του Κανονισμού.
  • Χρονοδιάγραμμα αναφοράς «Συμβάντων προσβολής» στις Αρμόδιες Αρχές και στα υποκείμενα επεξεργασίας.
  • Διαβιβάσεις δεδομένων εντός κι εκτός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
  • Οδηγίες συμμόρφωσης προς ευρύτερα Διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ασφαλείας Δεδομένων ενόψει των ελέγχων από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, Δικηγόρος με πολυετή εμπειρία και δραστηριότητα στον χώρο της δικηγορίας και της εκπαίδευσης, ο οποίος εισηγείται και εκπαιδεύει σε σεμινάρια μεγάλο αριθμό στελεχών επιχειρήσεων.

Το κόστος του σεμιναρίου το οποίο ανέρχεται στα 200€ (μη μέλη ΕΕΔΕ) και 180€ (μέλη ΕΕΔΕ) μπορεί να καλυφθεί με το 0.24% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλουν οι εταιρίες για την ενίσχυση των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΕΔΕ, Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, Τηλ. 2610 318 573 / 2610 336 352, κ. Ευαγγελία Ζαργάνα ή κ. Δέσποινα Αναστασοπούλου, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.eede.gr

 

Διαβάστηκε 956 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.