Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:12 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 17:09

Ο εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ματαράγκας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, των τοπικών αρχών και των ευσεβών χριστιανών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στο χωριό Ματαράγκα του Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μακρυνείας.
Χτες Κυριακή, παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκανε λόγο για τα διάφορα είδη μαρτυρίου τα οποία αξιώθηκαν οι Άγιοι Μάρτυρες. Ιδιαιτέρως δε, αναφέρθηκε στις αρετές που ήταν κοσμημένος ο Αγιος Γεώργιος, τη διαχρονικότητα του παραδείγματός του, της πίστης του, της αγάπης του για τον Αναστάντα Χριστό, της ευσεβείας του, αλλά και της ανδρείας που επέδειξε προς του διώκτες της πίστεώς μας και για το λόγο αυτό αξιώθηκε από τον Τριαδικό μας Θεό, να γίνει όχι απλά μάρτυρας του Χριστού αλλά Μεγαλομάρτυρας και ένας από τους λαοφίλητους Αγίους της Ορθοδοξίας μας.
Ακολούθησε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας και εν συνεχεία η περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου εντός του χωριού συνοδεία της Φιλαρμονικής Εταιρείας του Δήμου Αγρινίου.
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δαυίδ Μπαζούλα.

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (2)

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (3)

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (4)

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (5)

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (6)

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (7)

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (8)

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (9)

panigirikos-esperinos-agios-georgios-mataragas (10)

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 926 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.