Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 23:49

H Αριάδνη Δάντε στην Παλαιά Λαχαναγορά στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής λογοτεχνίας που γίνεται στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αριάδνη Δάντε (Εφη Σαμαρτζοπάνου) με παιδιά από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, και από άλλα σχολεία, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα (Σαββατο 21/4/2018) μια δράση σε αίθουσα (ειδικά διαμορφωμένη) της Παλαιάς Λαχαναγοράς όπου διεξάγεται το 1ο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λοχοτεχνίας στο Αγρίνιο, η οποία αφορούσε την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Γίγαντας του Δάσους». Τα παιδιά συμμετείχαν αυθόρμητα και αλληλοεπιδραστικά στην δράση (αφήγηση του παραμυθιού) βοηθώντας να κατανοήσουμε τι γίνεται στην χώρα την λευκή που ζεί και εργάζεται ο εργατικός Γίγαντας του Δάσους.

ariadni dante 04

ariadni dante 06

ariadni dante 32

ariadni dante 35

ariadni dante 02

ariadni dante 03

ariadni dante 36

Μερικές φωτογραφίες απο τον χώρο της έκθεσης των βιβλίων στην Παλαιά Λαχαναγορά

ariadni dante 37

ariadni dante 39

ariadni dante 40

ariadni dante 41

ariadni dante 43

Επίσης η συγγραφέας μας ενημέρωσε για τις χθεσινές της δράσεις (20/4) στα πλαίσια του φεστιβάλ όπου:

Στις 9:00 πμ βρέθηκε στο 3ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου όπου για 2 ώρες έκανε με τα παιδιά την αφήγηση του παραμυθιού «Ο Καπετάνιος και η Γοργόνα». Εκεί η συγγραφέας δήλωσε ότι όλα τα παιδάκια έφεραν μαζί τους τα δικά τους αγαπημένα βιβλία και εξήγησαν στην ίδια ένα – ένα τι τους άρεσε στην ιστορία. Αρκετά από αυτά είχαν δύσκολα για την ηλικία τους βιβλία, τα οποία παρόλα αυτά τα γνώριζαν. Στο τέλος έπαιξε μα τα μικρότερα παιδάκια τους διαλόγους του βιβλίου «Ψάχνοντας την Πυθωνία» τα οποία ενθουσιάστηκαν.

Στην συνέχεια στις 11:00 πμ βρέθηκε στο 16ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου όπου εκεί με τα δυο τμήματα νηπίων και προνηπίων έπαιξαν και είδαν τους βασικούς τύπους στον προγραμματισμό.

Ακολούθως στις 12:15 μμ βρέθηκε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου όπου έπαιξε με τα παιδιά και ακολούθως με την Γ’ Τάξη και τους εκπαιδευτικούς εγιναν μια παρέα και μάθανε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός αντικειμένου κάνοντας Εισαγωγή στην Αντικειμενοστρέφεια, στις δομές δεδομένων, την στίβα, την λίστα και τον πίνακα. Και αυτά με βιωματικό τρόπο μέσα από το βιβλίο της «Ψάχνοντας κάτι γλυκό, παίζω και κατανοώ». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη ομάδα συμμετείχε και ο Κος Θεόδωρος Τσιλίκας (Υπεύθυνος Σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Αιτ/νίας).

Η συγγραφέας ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς για την φιλοξενία καθώς και τον Δήμο Αγρινίου για την πρωτοβουλία της οργάνωσης του τόσο ενδιαφέροντος Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που έγινε για 1η φορά στην πόλη του Αγρινίου και για την βοήθεια που της προσέφεραν στις δράσεις της.

ariadni dante 01

Αντωνία Στελιανού (Νηπιαγωγός), Χρύσα Σπαή (Δημοσιογράφος), Παντελής Φλωρόπουλος (Συγγραφέας), Αριάδνη Δάντε (Συγγραφέας), Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος (βιβλιοπώλης)

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 8873 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 01:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033