Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:53 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 18:25

Φωτιά στο «Θεοξένια»…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου

Την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Θεοξένια», προέβλεπε το σενάριο της άσκησης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου.

Οι καπνοί, σύμφωνα με το σενάριο, έπνιξαν κι άλλους χώρους του ξενοδοχείου και έτσι αρκετοί ενοϊκοί ανέβηκαν στην ταράτσα. Με ένα κλιμακοφόρο όχημα οι πυροσβέστες κατέβασαν ένα άτομο, ενώ έβγαλαν τραυματισμένο από το ισόγειο και έναν εργαζόμενο που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Οι πυροσβέστες μπήκαν με μάσκες και φιάλες οξυγόνου σε όλα τα δωμάτια προκειμένου να απεγκλωβίσουν τυχόν εγκλωβισμένους, ενώ κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν αυτή επεκταθεί.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 περίπου άνδρες και επικεφαλής τον Διοικητή, Χρ. Μπόκα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με δυο διασώστες, 3 περιπολικά της τροχαίας με 5 άνδρες και τον Διοικητή, Ν. Καμπά, το προσωπικό του ξενοδοχείου και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. Μετά το τέλος της άσκησης όλοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου προκειμένου να ξεκουραστούν και να γίνει απολογισμός της άσκησης που ήταν επιτυχημένη και όλα πήγαν καλά.

Ο κ. Μπόκας ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και όλους όσοι συμμετείχαν, λέγοντας ότι ακόμα και στις ασκήσεις υπάρχουν πάντα κίνδυνοι ατυχήματος και αυτές γίνονται πάντα για να εντοπιστούν τυχόν αδυναμίες και να διορθωθούν, προκειμένου να μην συμβούν σε πραγματικές συνθήκες που κινδυνεύουν άνθρωποι και περιουσίες.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 990 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.