Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:52 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 17:59

Ήρθε η ώρα να μιλήσει!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα κέντρα αποφάσεων, όποια μορφή και δικαιοδοσία κι αν έχουν, δείχνουν χρόνια τώρα τις προθέσεις τους απέναντι στον Παναιτωλικό. Πόσο τους ενοχλεί που δεν είναι σαν τους άλλους. Δικαιοδοτικά όργανα, ΕΠΟ, Λίγκα και τελευταία η nova. Η οποία επί της ουσίας σε μεγάλο βαθμό «διοικεί» το ποδόσφαιρο με τις επιλογές της.

Έχουμε προβλέψει από την πρώτη στιγμή που έσπασε η κεντρική σύμβαση των τηλεοπτικών, ότι ο Παναιτωλικός θα μείνει εκτός. Δεν μετράει που είναι μια υποδειγματική στη λειτουργία της ΠΑΕ, που έχει κόσμο και άλλες προϋποθέσεις που δύσκολα βρίσκεις σε μικρομεσαίες ομάδες. Μετράει ότι δεν συμβιβάζεται! Άρα δεν κάνει για ένα ποδόσφαιρο στο οποίο κυριαρχεί η εξάρτηση.

Η nova, με λάβαρο την «αναβάθμιση» και την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου, προσπαθεί να ορίσει τους κανόνες. Και έρχεται η ώρα που με τις πράξεις της δείχνει ότι όλα αυτά είναι προσχηματικά. Σπεύδει να κάνει συμβόλαια με ομάδες των οποίων οι παράγοντες έχουν καταδικαστεί (σε πρώτο βαθμό) για στημένα παιχνίδια! Για τέτοια αναβάθμιση μιλάμε. Αντίθετα, στη δική της «αναβάθμιση» του ποδοσφαίρου δεν χωράει ο Παναιτωλικός που ουδέποτε εμφανίζεται σε λίστες με ύποπτα παιχνίδια. Και όχι μόνο…

Κανείς δεν πέφτει απ’ τα σύννεφα όταν μαθαίνει πως ο αγώνας της Κυριακής Παναιτωλικός – Λαμία δεν προγραμματίστηκε να προβληθεί ούτε σε μαγνητοσκόπηση από το συνδρομητικό κανάλι. Αναμενόμενο είναι. Απορούν οι φίλοι των καναρινιών, εκνευρίζονται με αυτά τα καμώματα, εκφράζουν δυσαρέσκεια. Μήπως σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στο ποδόσφαιρο, πρέπει να κάνει και κάτι περισσότερο; Μήπως πρέπει να στείλει το δικό του μήνυμα;

Δεν εννοούμε, φυσικά, μήνυμα από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή ή του κινητού. Το ισχυρότερο μήνυμα είναι η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Πρώτα απ’ όλα αυτών που επέλεγαν να δουν την ομάδα από την τηλεόραση και την Κυριακή, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να δουν. Μετά εκείνων που είναι περιστασιακοί θαμώνες του γηπέδου. Και τέλος, όσων συχνά – πυκνά βρίσκονται στην εξέδρα. Όλοι μαζί αυτή τη φορά.

Και το μήνυμα αυτό θα έχει πολλούς αποδέκτες. Όλους τους «τρίτους», αλλά και τον ίδιο τον Παναιτωλικό. Αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» και στήριξης της ανεξάρτητης πορείας, για την οποία όλοι υπερηφανεύονται. Δείχνει επίσης ότι «είμαστε δίπλα σας» όταν οι άλλοι υπονομεύουν την ομάδα. Ότι αν χάσει έσοδα από τα τηλεοπτικά, ο καθένας θα συμβάλει με το εισιτήριό του και την παρουσία του, να καλυφτεί μέρος της χασούρας, για να μπορέσει ο Παναιτωλικός να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του στη μεγάλη κατηγορία.

Μήπως, λοιπόν, ο αγώνας με τη Λαμία είναι μια καλή ευκαιρία, ένα μεγάλο στοίχημα, να δείξουμε όλοι ότι το σύνθημα «Παναιτωλικός είναι ο κόσμος του», δεν είναι απλά ένα σύνθημα;

agrinio-sports.gr

 

Διαβάστηκε 947 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.