Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:16 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 12:48

1ο  Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας στο Αγρίνιο. Επισκέψεις Συγγραφέων σε σχολεία.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 οι συναντήσεις Αιτωλοακαρνάνων συγγραφέων με  μαθητές και μαθήτριες σχολείων της πόλης στο πλαίσιο του1ου Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας,που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια,την Β/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες.

Την Τετάρτη 18 Απριλίου η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου  - Καντάνη επισκέφτηκε το 5οΓυμνάσιο Αγρινίου, η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά  - Ραμμοπούλου το Γυμνάσιο Καινουργίου, ο συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος το Γυμνάσιο Αγίου Κων/νου Αγρινίου, η συγγραφέας Ελένη Τασοπούλου το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και η συγγραφέας  Ιωάννα Πίττα το Νηπιαγωγείο Δοκιμίου.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου υποδέχτηκε τη συγγραφέα Ιωάννα Πίττα στο Νηπιαγωγείο Δοκιμίου και μίλησε στα παιδιά για την αξία του βιβλίου: «Ένα βιβλίο μας ξεναγεί σε έναν μαγικό κόσμο. Μας πηγαίνει  σε χώρες μακρινές, ταξιδεύει το μυαλό και την καρδιά μας. Ταυτόχρονα μας μαθαίνει σπουδαία πράγματα για τα παιδιά που ζουν σε άλλες χώρες. Τα βιβλία μπορούν να γίνουν η καλύτερη παρέα μας».

Στη συνέχεια η Συγγραφέας Ιωάννα Πίττα πήρε το λόγο και  συνομίλησε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και παρουσίασε το βιβλίο της :΄΄Οι περιπέτειες ενός Κουνελιού΄΄.

Σήμερα Πέμπτη οι συναντήσεις θα συνεχιστούν ως εξής:

O συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος θα επισκεφτεί το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου με το βιβλίο ΄΄Η Πολιτεία των λουλουδιών  ΄΄, η συγγραφέας  Βησσαρία Ζορμπά  - Ραμμοπούλου θα επισκεφτεί το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου και θα συνομιλήσει με τους μαθητές για την αξία του εξωσχολικού αναγνώσματος.Η συγγραφέας Σταυρούλα Κάτσου  - Καντάνη    θα επισκεφτεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου  με το βιβλίο:΄΄ Η πρασινοσκουφίτσα και το φλεγόμενο δάσος΄΄.

Διαβάστηκε 674 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.