Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:58 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 01:12

Ψήφισε υπέρ του θερινού πενθημέρου η συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας βάσει ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν σε 498 εμπόρους. Με το σαββατιάτικο κλείσιμο διαφώνησε το 23,10%.

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Στα πλαίσια της συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός . Διεξήχθη εξάλλου η καθιερωμένη ψηφοφορία για το θερινό πενθήμερο, για το αν δηλαδή τα καταστήματα του Αγρινίου θα παραμείνουν κλειστά τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου 2018.

Όπως αναμενόταν το θερινό πενθήμερο πέρασε με απόλυτο τρόπο. Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως στην ψηφοφορία –που έγινε «δια ανατάσεως χειρός»-μόνο ένας έμπορος καταψήφισε…

Στη συνέλευση ωστόσο παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα έρευνας για το σαββατιάτικο κλείσιμο την ενήργησε προ ημερών ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου διανέμοντας ερωτηματολόγια σε 498 εμπόρους

Εξ αυτών 383 απάντησαν θετικά στο πενθήμερο ενώ 115 (ποσοστό 23,10%) διαφώνησαν θέλοντας τα καταστήματα ανοικτά και τα Σάββατα.Ωστόσο υπήρξε και επιμέρους καταγραφή απόψεων. Για παράδειγμα εκ των 383 που συμφωνούν με το σαββατιάτικο κλείσιμο,  οι 342 συμφωνούν αυτό να ισχύσει το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου (όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια). 29 θεωρούν ότι το πενθήμερο πρέπει να ισχύσει από 14 Ιουλίου έως 18 Αυγούστου και 12 έμποροι  θεωρούν πως πρέπει να ισχύσει μόνο τον Αύγουστο.

Από τους 115 εμπόρους που τάχθηκαν κατά του σαββατιάτικου κλεισίματος, οι 71 θα ήταν σύμφωνοι αν το πενθήμερο ίσχυε μόνο τον Αύγουστο.

agrinionews.gr


emporikos-syllogos-therino-penthimero (2)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (3)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (4)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (5)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (6)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (7)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (8)

emporikos-syllogos-therino-penthimero (9)

 
Διαβάστηκε 1017 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.