Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 20:02

Τραβάει το ενδιαφέρον η νέα έκθεση του Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Έλληνες Ολυμπιονίκες και Έλληνες Olympians»

Το ενδιαφέρον τραβά και πάλι το Αθλητικό Μουσείο Αγρινίου καθώς θα φιλοξενήσει μία νέα (την 5η) έκθεση του .Το θέμα της είναι «Έλληνες Ολυμπιονίκες και Έλληνες Olympians» και περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και συλλεκτικό υλικό από Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις προθήκες του εκθεσιακού χώρου υπάρχει υλικό από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και από τον Πανελλήνιο.

Στα εγκαίνια που θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 19: 00 προσκαλούν η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 9-13:30 και απόγευμα 18:00-20:00 με είσοδο ελεύθερη.

Στα εγκαίνια αναμένεται και η παρουσία προσωπικοτήτων του αθλητισμού καθώς έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), ο πρόεδρος του Πανελληνίου, Ολυμπιονίκες και Ολύμπιανς. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα βραβεύσεις και ξενάγηση.


mouseio-barbaroutsi (10)

Η ίδρυση του Μουσείου αποτέλεσε πρωτοβουλία του γυμναστή Διονύση Μπαμπαρούτση, υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου και φιλοξενείται στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου καθώς η Γυμναστική Εταιρεία το «αγκάλιασε» και το στηρίζει όπως άλλωστε και η τοπική κοινωνία , κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Κάθε έκθεση (διάρκειας 4-7 μηνών) την επισκέφθηκαν 3.500-5.000 άτομα , σε ποσοστό 90% από τη μαθητική κοινότητα η οποία με αυτόν τον τρόπο έρχεται πιο κοντά στα αθλητικά ιδεώδη.

Το agrinionews.gr συνάντησε τον κ.Μπαμπαρούτση στο χώρο του Μουσείου και συνομίλησε μαζί του για το όραμα του που είναι η ίδρυση μόνιμου αθλητικού μουσείου . « Όνειρο, προσδοκία και ελπίδα είναι να κερδίσω ένα λαχείο, για να φτιάξω ένα μουσείο και να το προσφέρω στη νεολαία του Αγρινίου», λέει χαριτολογώντας . «Ελπίζω ωστόσο στην ενεργοποίηση των τοπικών φορέων, του δήμου και των αθλητικών σωματείων ώστε να τους προσφέρω ολόκληρο το αθλητικό συλλεκτικό υλικό που έχω για να γίνει ένα μόνιμο αθλητικό μουσείο. Πανελλαδικά υπάρχουν μόνο τρία – τέσσερα», αναφέρει.

Ο κ.Μπαμπαρούτσης δεν παραλείπει τις ευχαριστίες: «Σαν πρόεδρος αλλά και σαν άνθρωπος που τρέχει το μουσείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκρίζη και τον προϊστάμενο Παιδείας κ. Θανάση Μουρτζιάπη. Φυσικά ευχαριστώ σύσσωμο το Δ.Σ. της ΓΕΑ για την αέναη συμπαράσταση του. Χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε».

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 9-13:30 και απόγευμα 18:00-20:00.Τα σχολεία μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο 2641024767 ή με τον κ. Διονύσιο Μπαμπαρούτση και υπεύθυνο για την έκθεση στο τηλέφωνο 6977591714.

mouseio-barbaroutsi (1)

mouseio-barbaroutsi (2)

mouseio-barbaroutsi (3)

mouseio-barbaroutsi (4)

mouseio-barbaroutsi (5)

mouseio-barbaroutsi (6)

mouseio-barbaroutsi (7)

mouseio-barbaroutsi (8)

mouseio-barbaroutsi (9)

mouseio-barbaroutsi (11)

mouseio-barbaroutsi (12)

mouseio-barbaroutsi (13)

mouseio-barbaroutsi (14)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1670 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 20:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.