Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 11:39

Aιτωλοακαρνάνας πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών 420

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Βησσαρίων Παππάς με καταγωγή από το Αμπελάκι πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Σκαφών 420

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, με πανελλήνια εμβέλεια, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με την Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος έγινε την Τρίτη 10 Απριλίου και ολοκληρώθηκε με τις απονομές το βράδυ του Σαββάτου 14 Απριλίου.

Οι ιστιοδρομίες διεξήχθησαν στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της του πανέμορφου κόλπου Παροικίας, με τη συμμετοχή 74 αθλητών από τους Ομίλους Σικυωνίων, Θεσσαλονίκης, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας, Τζιτζιφιών, Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και Ναυτικό Όμιλο Πάρου.

Όλα κρίθηκαν την τέταρτη και τελευταία μέρα των αγώνων. Οι ασθενείς άνεμοι των δύο πρώτων ημερών και η παντελής άπνοια της τρίτης μέρας ανάγκασαν τους αθλητές να κάνουν μόνο πέντε, από τις 9 προγραμματισμένες κούρσες. Και αυτές, κάτω από συνθήκες που απαιτούσαν εμπειρία, άριστα υλικά και πολύ τύχη. Αυτός ήταν και ο λόγος που από την κορυφή της προσωρινής κατάταξης μετά τις 5 κούρσες απουσίαζαν τα «φαβορί». Την τελευταία μέρα ο αέρας έκανε επιτέλους τη χάρη στους αθλητές. Έτσι οι οργανωτές αποφάσισαν να κάνουν 4 κούρσες, κάτι που κούρασε πολλούς αθλητές που δεν είχαν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση και έφερε ανακατατάξεις στα αποτελέσματα.

Πρωταθλητές του 2018 με σκάφη 420, πρώτη θέση στην γενική κατάταξη κατέλαβαν ο Βησσαρίων Παππάς με τον Πάτροκλο Μανδηλαρά στους άνδρες των Ν.Ο Ραφήνας, Ι.Ο.Π Αλκυών αντίστοιχα με 23 βαθμούς και η Μελίνα Παππά με την Μαρία Τσαμοπούλου στις γυναίκες, όλοι ηλικίας κάτω των 17 χρόνων και άφησαν πίσω τους αθλητές και αθλήτριες με παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς τίτλους.

e-maistros.gr 

 

Διαβάστηκε 1735 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.