Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:00 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 11:37

Διέπρεψε στην Καρδίτσα η χορωδία & η ορχήστρα του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε επάξια η χορωδία και η ορχήστρα του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου στην Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν χορωδίες Δημοτικών Σχολείων και Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι ένας θεσμός με τεράστια εμπειρία 34 χρόνων καθώς συμμετέχουν σ’ αυτό χορωδιακά σχήματα υψηλού επιπέδου!

Τη χορωδία δίδαξε και διεύθυνε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Ελένη Βαγγέλη, ενώ συμμετείχαν 64 μαθητές που απαρτίζουν το μουσικό σχήμα της σχολικής μονάδας.

Η εμφάνιση της χορωδίας ήταν και φέτος εντυπωσιακή. Οι μαθητές για μια ακόμη φορά καθήλωσαν το μουσικόφιλο κοινό παίρνοντας τη διάκριση και πλέον ετοιμάζονται για τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών «Aleksandar Nisis Morfidis» στο Νόβισαντ της Σερβίας στις 21 Απριλίου.

Το φεστιβάλ παρουσίασε ο μαιτρ του είδους κριτικός και παρουσιαστής κορυφαίων εκδηλώσεων Αλέξης Κωστάλας, ενώ ο μουσικοσυνθέτης και μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης καλλιτεχνικός διευθυντής έβαλε τις κατάλληλες «πινελιές» για την υψηλού επιπέδου οργάνωση της κορυφαίας για τον ελλαδικό χώρο μουσικής εκδήλωσης.

Έλαβαν μέρος στην Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας εξαιρετικά μουσικά σύνολα από το εξωτερικό (Ιταλία Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία).

Επισημαίνεται πως οι Συναντήσεις των Σχολικών Χορωδιών είναι κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο, με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά, με πρωταγωνιστές τους συμμετέχοντες μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Βασική επιδίωξη μέσω της διοργάνωσης ήταν η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία ελληνική μουσική, την πολυφωνική μουσική του 15ου–16ου αιώνα, αλλά και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία Συλλόγου Γονέων, Συλλόγου Διδασκόντων και εξειδικευμένου και δυναμικού Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορεί να γίνουν θαύματα σε ένα σχολείο.

Οι Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών αποτελούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος.

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών ήταν αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Claude Debussy (1862-1918) για τα 100 χρόνια από το θάνατό του, Gioachino Rossini (1792-1868) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Charles Gounod (1818-1893) για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, François Couperin (1668-1733) για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του, Giulio Caccini (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Pomponio Nenna (1550-1618) για τα 400 χρόνια από το θάνατό του, Adriano Banchieri (1568-1634) για τα 450 χρόνια από τη γέννησή του, Loyset Compère (1445-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του και Pierre de La Rue (1460-1518) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του.

dimotiko-sxoleio-dokimiou-karditsa (2)

dimotiko-sxoleio-dokimiou-karditsa (3)

dimotiko-sxoleio-dokimiou-karditsa (4)

agrinionews.gr

 

 

Διαβάστηκε 2234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.