Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 22:20

Στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «ο Μπακαλόγατος» από το Γυμνάσιο Καλυβίων (Παρ 20/4/2018 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Γυμνάσιο Καλυβίων, στα πλαίσια του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, σαs προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «ο Μπακαλόγατος» του Χρ. Γιαννακόπουλου και την σκηνοθετική επιμέλεια - διδασκαλία της καθηγήτριας κας  Γεωργίας Κολοκύθα, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 08:00 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Την διοργάνωση του Μαθητικού Θεατρικού Φεστιβάλ έχουν αναλάβει, ο Δήμοs Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιαs Εκπαίδευσηs νομού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ συμμετέχουν πολλές σχολικές θεατρικές ομάδες.

Ο Διευθυντής κος Ευστάθιος Πίτσαs, ο Σύλλογοs των Καθηγητών και η μαθητική Κοινότητα του Γυμνασίου Καλυβίων, καλούν το θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσουν οι μαθητές του σχολείου και παράλληλα εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου για την πολύτιμη βοήθειά του.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι, η παράσταση «ο Μπακαλόγατος» θα παιχθεί την Τετάρτη (18/04) στις 11 το πρωί, για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καλυβίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου.

Λίγα λόγια για το θεατρικό έργο

Δεκαετία του 1960, στο μπακάλικο του κυρ-Παντελή σε μια γειτονιά του Μεταξουργείου (λαϊκή συνοικία στην Αθήνα).

Ο Ζήκοs ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογοs, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένοs με την Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Το αφεντικό του, αν και προχωρημένηs ηλικίας, τρέφει αισθήματα για την κατά πολύ νεότερή του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα τηs. Ο Ζήκοs τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα τηs Λίτσα και ερήμην τηs ίδιαs, προχωρεί στουs αρραβώνεs. Τα πράγματα όμωs δεν εξελίσσονται όπωs σχεδιάζουν υπάλληλοs και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλοι υποψήφιοι γαμπροί...

Τα πρόσωπα του έργου

Ζήκος: Αναστασίου Νικόλαοs

Παντελής: Μεσογίτηs Ιωάννηs

Δέσποινα: Πεσλή Ελένη

Μανώλης: Ζαχαράτοs Παναγιώτηs

Φιφίκα: Βάσση Κασσιανή

Κιτσάρας: Μπακογιάννηs Ηλίαs

Λίτσα: Κακαζιώτη Ευδοκία

Αργύρης: Κωνσταντίνου Γεώργιος

Σωτήρης: Πανουργιάs Βασίλειοs

Ανδρέας: Αβράμποs Ιωάννηs

Κατερίνα: Μπακογιάννη Μαριλένα

Μήτσος: Τριανταφυλλάκηs Παναγιώτηs

Πελάτισσα: Ντεμίρι Ερίντα

Υποβολείς: Αλεξοπούλου Αγγελική, Κοτρώτσου Παναγιώτα, Μουστρούφα Ελένη, Σταθοπούλου Ιωάννα,

Φροντιστές: Ανδρέσσαs Γεώργιοs, Κορέτσηs Χρήστοs,

Υποδοχή: Παπαγεωργίου Μάρθα, Πεσλή Ανθούλα, Τζάρτζου Βασιλική

Σκηνοθετική Επιμέλεια-Διδασκαλία: Κολοκύθα Γεωργία

Τεχνικές κατασκευές – Διαμόρφωση σκηνικών: Γοργολίτσαs Ηλίαs

Κοστούμια: Παπαπαναγιώτου Αθανασία

Ζωγραφική σκηνικών: Βορριά Γεωργία με του μαθητέs τηs καλλιτεχνικήs ομάδαs του σχολείου

Καλλιτεχνική ομάδα

Αβράμποs Ιωάννηs, Κοσμά Κων/να, Κωνσταντίνου Γεώργιος, Μεσογίτηs Ιωάννης, Μπακογιάννηs Ηλίαs, Πανουργιάs Βασίλειοs, Σαρασέλι Κριστιάν, Χετάι Εμιλιάνα

kalyvia.gr

 

Διαβάστηκε 2280 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.