Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 17:59

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μεταφορά ανεμογεννητριών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

σε Ιόνια Οδό, Εθνική Οδό και Επαρχιακές Οδούς

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού (από χ/θ 65+201 έως χ/θ 106+197), στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων (από χ/θ 113+850 έως χ/θ 114+00), στην Επαρχιακή Οδό Αμφιλοχίας – Εμπεσού και στην Επαρχιακή Οδό Σαρδινίων – Κεχρινιάς, για τη μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών στον Πεταλά του Δήμου Αμφιλοχίας, αποφάσισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δημήτρης Παπαευθυμίου.

Ειδικότερα η απόφαση περιλαμβάνει:
1. Τον περιορισμό ως προς τα όρια ταχύτητας των οχημάτων στο κατωτέρω οδικό δίκτυο:
α) Στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, από την χ/θ 65+201 (Α/Κ Ρίγανης) έως και την χ/θ 106+197 (Α/Κ Αμφιλοχίας),
β) Στο τμήμα της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από την χ/θ 113+850 έως την χ/θ 114+000,
γ) Στην Επαρχ. Οδό Αμφιλοχίας – Εμπεσού και στο τμήμα αυτής από την συμβολή της με την ανώνυμη δημοτική οδό που διέρχεται έμπροσθεν του Νοσοκομείου ΚΑΦΚΑ, έως την σύνδεσή της με την Επαρχ. Οδό Σαρδινίων – Κεχρινιάς και
δ) Στην Επαρχ. Οδό Σαρδινίων – Κεχρινιάς, έως τον τελικό προορισμό των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννητριών στη θέση «Πεταλάς» του Δήμου Αμφιλοχίας.

2. Τον αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα, κατά τον χρόνο διέλευσής των υπερμεγεθών οχημάτων από την περιοχή ευθύνης μας, έως την έξοδό τους από αυτόν (χ/θ 106+197 Α/Κ Αμφιλοχίας).

3. Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:
α) Στην χ/θ 106+197 (Α/Κ Αμφιλοχίας) του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού,
β) Σε όλο το μήκος της συνδετήριας οδού του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού έως την συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και
γ) Στο τμήμα της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από την χ/θ 113+850 έως της χ/θ 114+000, κατά την έξοδο – κίνηση των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς των ανεμογεννητριών.

4. Ανωτέρω αποκλεισμοί θα ισχύουν καθημερινά από 17/04/2018 έως και 09/07/2018, κατά τον χρόνο διέλευσης των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς από ώρα 07.15’ μέχρι και το πέρας διέλευσης αυτών.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η παραχωρησιούχος εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», οφείλει σε συνεννόηση με την εταιρεία «SPIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», να μεριμνήσει για την έγκαιρη ενημέρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών Τ.Τ. Αγρινίου & Α.Τ Αμφιλοχίας, για τις ακριβείς ημέρες και ώρες κίνησης των βαρέων οχημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα κυκλοφοριακά δεδομένα και τις καιρικές συνθήκες.

Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και η SPIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., οφείλουν σε όλη την διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών, να τοποθετούν και να συντηρούν, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, την σήμανση εκτελούμενων έργων, εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής, που θα τοποθετηθούν με ευθύνη τους, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα εγχειρίδια Λειτουργίας και Συντήρησης, τα Σχέδια Δράσης και τις εγκεκριμένες μελέτες, ως αυτές περιγράφονται στις ανωτέρω (5), (6) & (7) σχετικές, ήτοι, πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνουν κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται, με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων. Επιπλέον σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Πέραν των ανωτέρω, με μέριμνα της παραχωρησιούχου «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και της «SPIDER ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.»:
α) Η περιοχή των ρυθμίσεων θα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς κατά την διάρκεια της νύκτας και όποτε επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο μηχανικός εξοπλισμός θα πρέπει να απομακρύνεται μετά το πέρας του ωραρίου εργασιών έκαστης ημέρας και σε κάθε περίπτωση πριν νυχτώσει.
β) Θα πρέπει να γίνεται απόκρυψη των ενδείξεων της υφιστάμενης μόνιμης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης που δεν θα ισχύουν κατά την διάρκεια των ρυθμίσεων και να τοποθετείται προσωρινή σήμανση σε κατάλληλες θέσεις.
γ) Να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, καθώς επίσης να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας με τη χρήση πληροφοριακής σήμανσης, σταθερά ή κινητά VMS κ.λ.π., ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
δ) Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις ώρες που αναμένεται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος (Παρασκευή έως Κυριακή), καθώς και για τις ημέρες δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της παρούσας απόφασης, αυτή θα ανακαλείται και σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας θα διακόπτονται οι εργασίες με εντολή του Διοικητή του Τ.Τ. Αγρινίου ή του Α.Τ. Αμφιλοχίας.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης έχει ισχύ από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3862/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης έως και την 09/07/2018.

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας, κατά λόγο τοπικής αρμοδιότητας.

 

Διαβάστηκε 1849 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.